Utile: Cat trebuie sa lasati copiii cu bunicii? Ciupercile de piele ne strica vara; Ridurile din jurul buzelor si ochilor – „reparate“ cu celule stem din plant; Cele mai dezgustatoare remedii naturiste;
Cardul european de asigurat, greu de obtinut. Chiar daca sunt cu plata contributiei la zi, multi romani se plang ca nu pot obtine cardul care le ofera tratament gratuit in UE. Ca sa obtin cardul mi se cere sa fac dovada ca am fost asigurata in ultimii cinci ani. Este o tampenie. Lucrez de zece ani, insa acum patru ani compania unde eram angajata a falimentat si timp de patru luni nu am avut loc de munca, scrie EVZ.
Ridurile din jurul buzelor si ochilor – „reparate“ cu celule stem din plante. Tratamentul cu celule stem din plante protejeaza longevitatea epidermei. Radacina de trandafir diminueaza pungile de sub ochi. Conturul ochilor si al buzelor sunt primele zone predispuse la aparitia ridurilor si asta pentru ca in aceste zone activitatea pielii isi incetineste ritmul rapid. Pe piata din Romania a aparut un nou tratament de infrumusetare care diminueaza ridurile de expresie. Procedura are la baza celulele stem din plante, obtinute din muguri si radacini, scrie Gandul.
Sanzienele, plante cu calitati anticancerigene. Preparatele pe baza de sanziene sunt indicate bolnavilor de cancer de ficat, stomac, plamani sau de laringe, studiile recente demonstrand proprietatile anticancerigene ale acestei plante. De asemenea, terapia cu sanziene, cunoscute in popor si sub numele de dragaice, este utila si in hipertensiunea arteriala, in anemii si in depresii, scrie Adevarul.
Cat trebuie sa lasati copiii cu bunicii? Pentru cei mici este bine sa petreaca mai mult timp cu parintii decat cu bunicii. Altfel, mama si tata risca sa piarda din autoritate si chiar din afectiunea acestora. Cand parintii muncesc zi lumina, iar cresa, bona, gradinita sau sistemul after school nu sunt o optiune, a lasa copilul in grija bunicilor ramane singura scapare. Insa oricat de bine intentionati si de grijulii ar fi acestia, pentru binele celui mic el trebuie sa petreaca mai mult timp cu parintii decat cu bunicii, noteaza EVZ.
Din ce alimente ne procuram proteinele. Aportul total de proteine trebuie sa fie de 10-15% din totalul caloric. Pestele, ouale, carnea si majoritatea produselor lactate reprezinta cele mai importante surse de proteine. „Cea mai mare valoare proteica se regaseste in lapte si oua, iar soia este singura planta care contine proteine complete”, afirma asist. univ. dr. Raluca Popescu, medic nutritionist, scrie Gandul.
Ciupercile de piele ne strica vara. Caldura favorizeaza raspandirea infectiilor micotice, care afecteaza aproape 30% din populatie. Ciupercile pielii se transmit prin atingerea obiectelor contaminate, precum incaltaminte, haine sau cada de baie. Daca nu sunt tratate la timp, ele se pot extinde si in alte zone ale corpului, noteaza Adevarul.
Cele mai dezgustatoare remedii naturiste. Natura este plina de creaturi dezgustatoare care iti ridica parul de pe spate numai la vederea lor, dar s-a descoperit ca multe dintre acestea au si calitati. Iata 5 dintre cele mai dezgustatoare: 1. Transpiratia de hipopotam. Studiindu-i de la distanta, oamenii de stiinta au mai observat ceva: sudoarea acestor animale este de o culoare rosiatica si destul de vascoasa. Studiind aceasta substanta s-a descoperit ca sudoarea de hipopotam este una dintre cele mai bune antibronzante din lume. Integral in Liberteatea.