Utile: De ce nu suntem atenti cand ar trebui; Stratul gros de fond de ten duce la aparitia acneei, iar efectele aspirinei in cazul diabeticilor, puse sub semnul intrebarii
De ce nu suntem atenti cand ar trebui. Prea putine ore de somn, e-mailurile, dar si telefonul care suna fara oprire ori televizorul mereu aprins pot afecta puterea de concentrare. Unul dintre motivele pentru care oamenilor le este greu sa ramana concentrati mai mult timp asupra unui singur lucru este ca sunt inclinati nativ spre a se lasa intrerupti, afirma Maggie Jackson, autoarea volumului „Distracted: The Erosion of Attention and Coming Dark Age“. In afara de factorul genetic, de vina sunt si tehnologia moderna, dar si tulburarile de comportament care afecteaza in jur de 5% dintre copii, scrie EvZ.
Stratul gros de fond de ten duce la aparitia acneei. Medicii spun ca fondul de ten nu afecteaza derma fetei atat timp cat este aplicat in staturi subtiri. Mai mult, aceste produse contin substante hidratante care nu afecteaza pielea. „Pentru persoanele care sufera de acnee indicate sunt fondurile de ten cunoscute sub denumirea de baze de camuflaj, care nu afecteaza pielea si nici nu inrautateste starea pacientului, asa cum se intampla in cazul celor normale”, spune prof. dr. dermatolog Anca Zbranca, citata de Gandul.
Smirna cea amara combate durerile musculare. O planta biblica contine o serie de substante cu actiune antiinflamatoare, antioxidanta, diuretica, expectoranta: smirna. Specialistii in medicina alternativa dr. farm. Ovidiu Bojor si col. (r) dr. farmacist Dumitru Raducanu arata in cartea lor „Plante si miresme biblice, hrana pentru trup si suflet”, ca principala utilizare a smirnei este in aromoterapie: combate durerile musculare si ale articulatiilor (artrite, circulatia deficitara, reumatism), influenteaza pozitiv afectiunile aparatului respirator, aduce alinare in afectiunile sistemului nervos (stres, tensiune nervoasa), in circulatia cardiovasculara. Autorii apreciaza ca smirna se foloseste si in industria parfumurilor si chiar in cosmetica, noteaza Romania libera.
Efectele aspirinei in cazul diabeticilor, puse sub semnul intrebarii. Aspirina nu este atat de benefica in reducerea riscului de infarct la diabetici, asa cum se credea pana acum. Intr-un studiu realizat de cercetatori scotieni, nu s-a constatat nici o diferenta in ceea ce priveste producerea atacului de cord intre bolnavii cu diabet tip 1 sau 2 si fara simptome de boli cardiovasculare care au luat aspirina si cei carora li s-a dat un panaceu. Perioada de monitorizare a fost de sapte ani. In plus, aspirina produce sangerari gastrointestinale. Aproximativ 80% din persoanele care sufera de diabet mor din cauza afectiunilor cardiovasculare, informeaza Gardianul.
Miturile despre contraceptie, demontate. Specialistii ginecologi demonteaza o serie de conceptii gresite referitoare la protectia sexuala. Varietatea metodelor de protectie in timpul actului sexual a dat nastere la mituri legate de eficienta lor: de la metoda calendarului la pilule sau spermicide. In urma intrebarilor uzuale puse de medici ginecologi s-a observat ca, indiferent de varsta, multe femei au conceptii eronate referitoare la eficienta si efectele metodelor de contraceptie folosite, scrie Adevarul.