Sari direct la conținut

Utile: Depresia dubleaza riscul nasterii premature; Viata sexuala in facultate, diferentiata in functie de profil, iar condimentele provoaca caderea parului

HotNews.ro

Depresia dubleaza riscul nasterii premature. Femeile care sufera de depresie severa in timpul sarcinii sunt de doua ori mai expuse riscului de a naste inainte de termen, in comparatie cu gravidele care nu trec prin aceasta stare psihica. Procentul acestora variaza in functie de cat de severa este depresia. Un studiu realizat de un grup de medici californieni pe 791 de femei insarcinate a demonstrat ca 40% dintre acestea trec printr-o forma severa de depresie. S-a mai observat ca depresia acuta in timpul sarcinii dubleaza sansele nasterii inainte de termen, in timp ce formele mai putin severe cresc riscurile nasterii premature cu 60%, scrie Libertatea.

Rucola stimuleaza sistemul imunitar. Rucola, un tip de salata din bucataria italiana, combate anemia si distruge bacteriile care produc infectii renale si intestinale. In compozitia rucolei se remarca mai ales doze insemnate de vitamina C si de fier. Eugen Giurgiu, doctor in biochimie, cu competente in fitoterapie si nutritie, o recomanda sub forma de salata, cu ulei de masline extravirgin, pentru mentinerea sanatatii vaselor de sange. Mai mult, studiile recente precizeaza ca rucola regleaza nivelul colesterolului, previne producerea accidentelor vasculare si stimuleaza imunitatea, noteaza Adevarul.

Asalt de cereri pentru ingrijire la domiciliu. Furnizorii de astfel de servicii spun ca abia mai fac fata solicitarilor si ca fondurile alocate de casele de asigurari de sanatate nu ajung. Pacientii cu afectiuni oncologice, cei paralizati si imobilizati la pat, varstnicii cu afectiuni cronice ori cei care au nevoie de ajutor dupa o interventie chirurgicala au dreptul la ingrijire la domiciliu platita prin asigurarile publice. Numarul solicitarilor pentru asistenta la domiciliu a crescut considerabil in ultimii ani, iar furnizorii spun ca abia mai fac fata cererilor, fondurile alocate fiind insuficiente, scrie EVZ.

Atentie la otrava din caserola! Ambalajele folosite pentru a lua mancarea la pachet va pot imbolnavi de inima, arata studiile. Cercetatorii atrag atentia ca bisfenolul, o substanta care se gaseste in compozitia recipientelor din plastic, poate genera diabet, boli de inima si afectiuni hepatice. Cel mai recent studiu realizat pe ambalajele de plastic arata ca o concentratie ridicata de bisfenol prezenta in organism creste de trei ori riscul de boli cardiovasculare si de 2,4 ori pe cel de diabet, informeaza Adevarul.

Viata sexuala in facultate, diferentiata in functie de profil. Studentele de la universitatile cu profil umanist sunt mult mai active din punct de vedere sexual, in comparatie cu studentii inscrisi la cursurile de stiinte exacte – este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii australieni, publicat joi in revista de specialitate „Sexual Health”. Studiul a fost realizat la Universitatea din Sydney pe un lot de 185 de studenti cu varsta cuprinse intre 16 si 25 de ani, care au fost chestionati in legatura cu viata sexuala personala, pentru a testa nivelul de informare in privinta riscurilor dobandirii unor boli cu transmitere sexuala. Potrivit statisticilor, aproape majoritatea tinerelor studente la facultatile cu profil umanist au declarat ca sunt foarte active sexual, dar ca au foarte putine cunostinte despre modul de transmitere a clamydiei (o boala venerica situata in topul infectiilor cu transmitere sexuala), noteaza Romania Libera.

Condimentele provoaca caderea parului. Daca vreti sa scapati de aceasta problema, renuntati la cafea si condimente si folositi produse speciale. Multi barbati si multe femei sufera din cauza caderii parului. Alopecia, cum e denumita aceasta afectiune, poate fi de doua feluri: localizata, atunci cand sunt afectate portiuni restranse, sau intinsa pe tot scalpul. Cauzele care conduc la aparitia acestor probleme sunt hiperfunctii ale glandelor sexuale barbatesti, tulburari ale altor glande, atat la femei, cat si la barbati, starile de furie necontrolata, boli ale pielii capului, circulatia deficitara la nivelul radacinii firului de par, medicatia in exces, dar si curele de chimioterapie. De asemenea, si starile de slabiciune la batrani, perioadele de sarcina sau prezenta matretii sau a excesului de sebum favorizeaza caderea parului, noteaza Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro