Sari direct la conținut

Utile: Plante medicinale pentru igiena intima; Primul ajutor in caz de leziuni oculare; O variatie genetica – responsabila de optimism sau pesimism, iar tarhonul, tonic pentru ficat

HotNews.ro

Plante medicinale pentru igiena intima. Inca din timpuri stravechi femeile apeleaza pentru igiena intima la o serie de plante medicinale care au ramas si astazi utile, medicina naturista folosind adesea beneficiile acestora nu doar in ceea ce priveste aparatul reproducator, ci si in cazul multor afectiuni ginecologice, scrie Romania Libera.

Primul ajutor in caz de leziuni oculare. Ranile oculare produse accidental pot duce la ulcer coneean sau la cataracta. De aceea, prezentarea la medic este esentiala. Cele mai multe leziuni oftalmologice se produc din cauza patrunderii accidentale in ochi a unor obiecte sau a unor substante chimice, scrie Adevarul.

O variatie genetica – responsabila de optimism sau pesimism. „Genele alele lungi” au functia de a distorsiona realitatea. O variatie genetica ar putea sa explice diferentele intre persoanele optimiste si cele pesimiste, sustin cercetatorii de la de la Universitatea Essex din Marea Britanie. Oamenii de stiinta au demonstrat deja, prin studii anterioare, ca gena 5-HTTLPR controleaza nivelul de serotonina, o molecula ce transmite mesajele chimice in interiorul sistemului nervos central si care este implicata mai ales in mecanismul somnului si in declansarea starilor de depresie, scrie Gandul.

Tarhonul, tonic pentru ficat. Provenit din Siberia, tarhonul s-a raspandit in toate tarile Europei. Planta aromata este folosita in diverse preparate culinare: de la mancaruri de legume si fripturi pana la sosuri sofisticate. In tara noastra se adauga in mancarurile traditionale: ciorba si iahnia de fasole, mancarea de spanac, preparatele din carne de miel, salatele de legume cu oua. Se foloseste proaspat, uscat sau conservat in otet. Pentru a-si pastra aroma, se pune in mancare cand aceasta este gata, scrie Adevarul.

Furia poate opri inima furiosului. Supararea si enervarea pot atrage un ritm cardiac neregulat, care la randul sau se poate dovedi fatal, informeaza cotidianul londonez The Daily Mail. Un studiu recent ar putea completa concluziile altor studii care au constatat ca exista o legatura intre mania provocata de unele evenimente inernationale, de exemplu, infrangerea intr-o finala de campionat mondial, sau un razboi – si frecventa crescuta a atacurilor de cord, scrie Romania Libera.

Te doare capul? Bea ceai de cimbru! Folosit inca din antichitate pentru calitatile sale, cimbrul stimuleaza fluxul diuretic. Daca beti ceai de cimbru, scapati, de asemenea, de colici, dureri de cap, tuse, tuberculoza si de tulburari gastrice. Datorita uleiurilor volatile continute, cimbrul se recomanda pentru bai aplicate copiilor cu diverse afectiuni ale cailor respiratorii – din cimbru si menta, musetel, radacina de obligeana, flori de tei, levantica, soc, melisa, maghiran si coada soricelului se prepara un ceai, care se adauga in apa de baie. Asociat in parti egale cu patlagina, cimbrul si-a dovedit eficacitatea in combaterea afectiunilor cailor respiratorii, a secretiilor abundente ale bronhiilor si a astmului bronsic, scrie Libertatea.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro