Sari direct la conținut

Utile: Remedii eficiente contra tusei; Care sunt cauzele apariției herniei de disc cervicale și cum se tratează; Cele mai frecvente mituri despre nutriţia peste vârsta de 50 de ani

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Remedii eficiente contra tusei. Cum începe sezonul rece, cum se-aud şi primele accese de tuse în autobuz, la serviciu sau, mai grav, în şcoli şi grădiniţe. Cu toţii facem iarna măcar o viroză însoţită de tuse. Atât florile, cât şi rădăcinile de ciuboţica-cucului au proprietatea de a fluidifica secreţiile bronşice şi de a uşura eliminarea lor. De aceea, specialiştii recomandă această plantă mai ales în caz de tuse seacă. Remediile din pătlagină fluidizează mucusul şi calmează tusea. Infuzia o faci dintr-o lingură de frunze mărunţite pe care le pui într-o cană cu apă clocotită, potrivit Click.

Care sunt cauzele apariției herniei de disc cervicale și cum se tratează. Hernia de disc cervicală reprezintă a doua patologie spinală chirurgicală după hernia de disc lombară, procentul fiind însă de 1 la 10 față de hernia de disc lombară. Frecvența acestei boli a crescut vertiginos, în special în țările dezvoltate și datorită perfecționării mijloacelor imagistice de investigare și diagnosticare ale acestei boli. Discurile intervertebrale sunt niște structuri gelatinoase cu rol de amortizare a șocurilor, absorbției energiei la nivelul coloanei și cu rol de mobilitate, ce puse cap la cap, ocupă o treime din coloană, potrivit Doctorul zilei.

Cele mai frecvente mituri despre nutriţia peste vârsta de 50 de ani. După vârsta de 50 de ani, organismul nu mai digeră în acelaşi fel mâncarea, comparativ cu anii tinereţii. Riscurile de diabet, obezitate, atacuri de cord sau vasculare sunt mai mari pe măsură ce îanintăm în vârstă, astfel că persoanele trecute de vârsta de 50 de ani trebuie să fie mai atente la numărul de calorii şi să mănânce mai puţine alimente bogate în zahăr sau grăsimi solide, precum untul sau cele folosite pentru frăgezirea aluatului. Experţii susţin că bărbaţii peste vârsta de 50 de ani şi cu o activitate fizică moderată ar trebui să consume între 2.200 şi 2.400 de kilocalorii pe zi, în timp ce femeile, circa 1.800, scrie Adevarul.

Gutui: beneficii pentru sănătate. Fructele au un rol foarte important când vine vorba de o alimentaţie sănătoasă. Sunt bogate în nutrienţi vitali, necesari corpului pentru a se menţine sănătos şi, în timp ce fructe precum mango, portocale, banane, ananas, pepene, struguri sau mere sunt consumate de mulţi dintre noi, există câteva fructe de care alţii se feresc, fără să le cunoască măcar beneficiile. Gutuile se numără printre acestea şi sunt fructe înrudite cu merele şi perele. Este un fruct de sezon şi se găseşte în lunile de toamnă-iarnă. Atunci când se coc, au o nuanţă de galben aprins şi se aseamănă foarte mult cu perele. Dacă nu îţi place gustul, îţi recomandăm să le încerci gătite la cuptor, pentru a elimina aciditatea, scrie CSID.

Cele şase semne care îţi spun că urmează să faci un atac cerebral. În fiecare an, peste 800.000 de persoane suferă un atac cerebral doar în Statele Unite. Simptomele unui atac cerebral apar rapid, însă câteodată poți observa în câteva ore sau în câteva zile că ceva este în neregulă. Fii atent la aceste semne. Tensiune ridicată – Este principalul motiv pentru care se formează cheagurile de sânge ce provoacă atacurile cerebrale. Probleme cu vederea – Un atac cerebral poate dubla vederea, poate să dispară vederea la nivelul unui ochi sau poate duce la vedere în ceață, scrie Click.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro