Utile: Tutunul si calitatile sale … terapeutice; Lavanda, remediu pentru raceala si gripa, iar fisticul reduce riscul aparitiei bolilor de inima
Mancati morcovi in fiecare zi. Raciti des in anotimpul rece si va simtiti slabiti? Aveti ameteli si va este mereu somn? In aceste cazuri este posibil sa fie vorba despre o carenta de vitamine care va afecteaza organismul. Pentru a va recapata vitalitatea si a fi din nou in forma, puteti apela la ajutorul produselor naturiste. Iarna obisnuim sa consumam mult mai putine legume si fructe proaspete si, de aceea, corpul nostru nu primeste indeajuns de multe vitamine pentru a fi rezistent si in forma. De aceea, este bine sa acordam importanta alimentelor pe care le mancam zilnic si sa ne preocupam ca acestea sa contina suficient de multe vitamine, care sunt indispensabile pentru desfasurarea normala a proceselor metabolice din organism. Cele mai importante surse de vitamine, care trebuie consumate zilnic, sunt: fructe proaspete, morcovi si legume verzi, scrie Libertatea.
Tutunul si calitatile sale … terapeutice. Cercertatorii japonezi au anuntat joi ca au identificat o gena care transporta nicotina in plantele de tutun, o descoperire care ar putea pava calea catre cultivarea tigarilor ce nu provoaca afectiuni cancerigene. Pana in prezent se stia ca plantele de tutun contin in radacini nicotina, care ajunge si la nivelul frunzelor, insa acum, in premiera mondiala, a fost realizat un studiu care demonstreaza exact modul in care se produce acest proces si, mai ales, care sunt beneficiile sale, scrie Romania Libera.
Lavanda, remediu pentru raceala si gripa. Lavanda are proprietati care o fac utila in vindecarea ori ameliorarea multor boli. Printre acestea se numara raceala si gripa, des intalnite in sezonul rece. Daniele Ryman, specialista in domeniul aromoterapiei, sustine ca lavanda, folosita si in industria parfumurilor, are calitati care o fac eficienta si in tratarea unor afectiuni ale aparatului genital feminin, cum ar fi cistita si vaginita. Mai mult, sub forma de ceai, lavanda este buna ca tonic de dimineata pentru convalescenti, ca digestiv dupa mese, in tratamentul bolilor reumatice si ca remediu pentru raceala si gripa, scrie Libertatea.
Nasteri fara durere in loc de cezariana. Medicii le indruma pe femei sa apeleze la anestezia peridurala ca sa nasca usor, insa avertizeaza ca se pot ivi mici probleme. Anestezia peridurala le ajuta pe femei sa nasca natural, fara dureri. Trusele speciale care se folosesc in astfel de cazuri trebuie insa cumparate din farmacii de catre gravide, in majoritatea maternitatilor de stat, scrie EVZ.
Fisticul reduce riscul aparitiei bolilor de inima. Oamenii de stiinta americani au publicat recent un studiu conform caruia consumul moderat de fistic, in paralel cu o dieta sanatoasa, combate riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. “Vinovata” de acest efect este luteina, un antioxidant care se gaseste atat in fistic, cat si in fructele si in legumele verzi. Luteina contribuie la scaderea nivelului de colesterol si previne blocarea arterelor sangvine. Un experiment efectuat pe un esantion de 28 de persoane a demonstrat ca nivelul colesterolului scade cu 12% dupa trecerea de la o dieta cu multa branza, ulei si unt la una mai putin grasa, care include consumul de fistic, scrie Libertatea.
Femeile, mai mancacioase decat barbatii. Femeile nu reusesc sa isi controleze pofta de mancare la fel de usor ca barbatii, potrivit unui studiu realizat in Statele Unite ale Americii. Cercetarea a fost efrectuata pe un esantion de 23 de persoane, 10 barbati si 13 femei, care nu sufereau de obezitate, iar starea acestora de sanatate era una buna, scrie Gandul.