Utile: Un aliment de sezon curata natural ficatul si intareste sistemul imunitar; Vrei sa slabesti rapid? Bauturi care "topesc" grasimea abdominala; Cinci metode rapide sa scapi de respiratia urat mirositoare
Un aliment de sezon curata natural ficatul si intareste sistemul imunitar. Ridichea neagra este cunoscuta inca din Antichitate (in Egiptul antic, mai apoi introdusa de romani in Europa), fiind renumita pentru proprietatile sale si ca remediu in numeroase boli, in mod special impotriva racelilor si gripei. Se remarca indeosebi printr-un puternic efect tonic, ca si prin efectul detoxifiant si mineralizant. Consumul acestei legume de toamna este recomandat in sezonul rece, pentru stimularea imunitatii. Contine vitaminele A, B, C, precum si magneziu, fier, calciu, iod, sodiu, fosfor, fier, potasiu, sulf, cupru, seleniu, zinc, mangan, fibre alimentare, glucide, uleiuri esentiale, enzime, microelemente, flavonoide, uleiuri volatile sulfurate, proteine, grasimi, scrie DoctorulZilei.ro.
Uiti sa-ti ingrijesti dantura? La ce boli esti predispus. Igiena dentara este „lectia” pe care o invatam inca din primii ani de viata si pe care trebuie sa o respectam pe cat posibil pentru a preveni aparitia afectiunilor stomatologice. Iata care sunt cele mai frecvente probleme care pot aparea ca urmarea a lipsei igienei dentare! Lipsa igienei orale poate duce in timp la aparitia bolii parodontale, cunoscute si sub numele de parodontita. Este o afectiune ce incepe ca gingivita si care provoaca inrosirea gingiilor, inflamarea lor si chiar sangerare. Depunerile de tartru, mirosul neplacut, dar si sangerarea gingiilor in timpul periajul sunt doar cateva dintre semnele bolii. Netratata, parodontita poate duce la distrugerea tesutului gingival, respectiv pierderea dintilor. Infectia valvelor inimii, cunoscuta si sub numele de endocardita, poate fi cauzata si de bacteriile prezente in cavitatea bucala. Bacteriile pot patrunde in circulatia sangvina prin ranile de la nivelul gingiilor. In cazul persoanelor cadiace, riscul de aparitie a endocarditei este mai mare, anunta Adevarul.
Cinci metode rapide sa scapi de respiratia urat mirositoare. Guma de mestecat nu este o solutie de termen lung daca vrei sa scapi de respiratia urat mirositoare si nici nu are puterea sa acopere mirosurile puternice ca cele de usturoi sau de ceapa. Vezi 5 metode naturale si rapide care te scapa de halena: Pentru ca este bogat in polifenol – un antioxidant puternic – ceaiul verde te poate ajuta sa scapi de respiratia urat mirositoare. Polifenolul inhiba inmultirea bacteriilor in cavitatea bucalas, cele ce dau halena. Asa ca fa-ti un obicei din a bea ceai verde, fara zahar, daca vrei ca respiratia ta sa nu mai miroasa urat. Un borcanel de iaurt ajuta la indepartarea mirosurilor neplacute, pentru ca reduce numarul de bacterii. Diferenta nu se simte imediat, insa daca mananci iaurt zilnic, vei observa diferenta. Mesteca unul sau doua boabe de cafea atunci cand vrei sa scapi de respiratia urat mirositoare. Parfumul puternic al acestor va schimba in totalitate mirosul cavitatii bucale, informeaza Unica.ro.
Ce efect miraculos are o dieta bogata in fibre. Persoanele care au o dieta bogata in fibre traiesc mai mult, potrivit unui studiu la care au participat aproape un milion de oameni. Potrivit cercetatorilot chinezi, explicatia ar fi ca fibrele scad riscul dezvoltarii bolilor cronice, inclusiv al infarctului, accidentului vascular cerebral sau al cancerului. Yang Yang, de la Shanghai Cancer Institute din China, si colegii sai au publicat studiul in American Journal of Epidemiology. Ei au extras date din 17 studii anterioare la care au participat 982,411 de femei si barbati, majoritatea din Europa, scrie DoctorulZilei.ro.
Vrei sa slabesti rapid? Bauturi care „topesc” grasimea abdominala. Poti preveni depunerea grasimii la nivelul abdomenului sau poti sa o „topesti” cu ajutorul acestor bauturi usor de realizat. „Topeste” cu ajutorul unui blender cateva felii de ananas, bine coapte – si vei obtine o bautura delicioasa, care contine compusi ce stimuleaza metabolismul si arderile, usurand digestia. Adauga in bautura si o lingura de seminte de in, pentru efect sporit. Ceaiul de menta ajuta organismul sa arda mai multe calorii si accelereaza digestia. Pentru eficienta sporita, amesteca ceaiul de menta cu putin ceai verde, anunta Adevarul.