Sari direct la conținut

Văduva lui Steve Jobs a cheltuit 94 de milioane de dolari pe a patra sa casă în „paradisul” miliardarilor

HotNews.ro
Văduva lui Steve Jobs a cheltuit 94 de milioane de dolari pe a patra sa casă în „paradisul” miliardarilor
Laurene Powell Jobs, văduva fondatorului Apple (FOTO: Justin Sullivan / Getty Images / Profimedia)

Laurene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs, a cheltuit recent 94 de milioane de dolari pe o casă cu acces la plajă în Malibu, a patra sa achiziție de acest fel în ultimii ani, relatează Business Insider și The LA Times.

Powell Jobs a cheltuit începând cu 2015 peste 170 de milioane de dolari pe proprietăți învecinate din cartierul Paradise Cove, unul dintre cele mai scumpe din Statele Unite, într-o aparentă tentativă de a construi un complex rezidențial masiv în Malibu.

Business Insider notează că achizițiile văduvei lui Steve Jobs fac parte dintr-un trend mai larg în care ultra-bogații planetei cumpără proprietăți izolate sau învecinate pentru a se izola de restul lumii.

The LA Times notează că achiziția lui Powell Jobs reprezintă cea mai mare tranzacție imobiliară încheiată până acum în cursul acestui an în California de Sud, o zonă preferată a miliardarilor americani. Faimoasa Silicon Valley se află în nordul Californiei, un stat american cu un PIB de 3,9 trilioane de dolari.

Dacă ar fi o țară, California ar avea a cincea cea mai mare economie din lume, după SUA, China, Germania și Japonia.

Laurene Powell Jobs a demolat prima casă pe care a cumpărat-o în Malibu

Printre miliardarii cu care văduva lui Steve Jobs va fi vecină în Paradise Cove se numără Jam Koum, cofondatorul WhatsApp, și investitorul Marc Andreessen. Anul trecut Beyoncé și Jay-Z au cumpărat o vilă aici pentru 200 de milioane de dolari, o tranzacție record.

Potrivit LA Times, proprietatea cumpărată de Lauren Powell Jobs are o suprafață de 1,6 hectare și o casă de 315 de metri pătrați ce include 4 dormitoare și 4 băi.

Powell Jobs cheltuise 44 de milioane de dolari în 2015 pe prima proprietate cumpărată în Paradise Cove: o casă de 1.200 de metri pătrați pe care a demolat-o ulterior.

Ea este cunoscută în SUA pentru numeroasele sale activități de filantropie, ca activistă pentru o serie de cauze sociale, dar și ca o donatoare importantă pentru Partidul Democrat.

Ce avere are văduva lui Steve Jobs

Când Steve Jobs a murit în 2011, soția sa a moștenit o avere imensă ce a inclus pachete uriașe de acțiuni ale Apple, Disney și alte companii, precum și un superiaht cu o lungime de 78 de metri, evaluat la 100-120 de milioane de dolari.

Agenția Bloomberg estimează că averea lui Laurene Powell Jobs, în vârstă de 60 de ani, se ridică în prezent la 11,2 miliarde de dolari, ea fiind a 202-a cea mai bogată persoană din lume.

Ea și Steve Jobs s-au cunoscut în 1989, când ea era studentă la Universitatea Stanford și fondatorul Apple a fost invitat să țină o prelegere. Cei doi s-au căsătorit peste un an și jumătate și au avut 3 copii: un băiat – Reed (născut în septembrie 1991) – și fiicele Erin (1995) și Eve (1998).

INTERVIURILE HotNews.ro