Sari direct la conținut

VIDE Coloană uriașă de mașini la „Burning Man”: Oamenii încearcă să plece, după ce au rămas blocați la festival

HotNews.ro
Oamenii au inceput sa plece de la festivalul „Burning Man”, Foto: Andy Barron / Associated Press / Profimedia Images
Oamenii au inceput sa plece de la festivalul „Burning Man”, Foto: Andy Barron / Associated Press / Profimedia Images

Mii de persoane au trebuit să facă faţă unor ambuteiaje uriaşe marţi în timp ce încercau să părăsească zona în care s-a desfăşurat festivalul Burning Man pentru a se îndrepta spre casele lor, după ce au rămas blocate din cauza ploilor abundente, relatează AFP și Agerpres.

„Este o zi minunată în Black Rock City”, au anunţat organizatorii festivalului american la postul radiofonic temporar al evenimentului, cerându-le totodată spectatorilor „să se înarmeze cu răbdare pentru a înfrunta exodul” de după festival.

După ce s-a transformat într-o mlaştină gigantică, „Playa” – zona în care s-a derulat acest festival în aer liber – a redevenit practicabilă odată cu revenirea zilelor însorite, iar accesul spre şi dinspre Black Rock City a fost redeschis începând de luni după-amiază.

Mii de persoane au început să plece, după ce au asistat la tradiţionala ceremonie de ardere a unei imense efigii din lemn, care a avut loc luni seară după ce a fost amânată cu două zile din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Vehiculele spectatorilor au format ambuteiaje uriaşe, care s-au menţinut timp de mai multe ore în deşert şi pe drumurile din vecinătate, potrivit unei spectatoare care a părăsit zona marţi dimineaţă.

După potopul din weekendul trecut, mai multe rulote au rămas blocate în noroi şi au fost abandonate.

Deces la festivalul „Burning Man” de anul acesta

Burning Man, un eveniment anual greu de definit – considerat o celebrare a contra-culturii, un popas spiritual şi de divertisment pentru directori din Sillicon Valley -, le impune participanţilor din fiecare an să fie autonomi şi să părăsească deşertul „fără să lase urme”.

Dar, în ultimele zile, numeroşi spectatori au părăsit zona mergând pe jos, abandonând în urma lor bagaje şi diverse obiecte.

„Acest an a fost puţin diferit, în sensul că numeroase vehicule au rămas răspândite pe mai mulţi kilometri în jurul ‘Playa’”, s-a plâns Jerry Allen, şeriful din comitatul Pershing, citat de cotidianul San Francisco Chronicle.

Şeriful american a făcut şi câteva precizări despre decesul unui spectator, care s-a produs sâmbătă. Este vorba despre „un bărbat de 32 de ani”, însă cauza morţii sale nu a fost deocamdată stabilită, se afirmă într-un comunicat.

Autorităţile locale au primit un apel telefonic la începutul serii de sâmbătă prin care le-a fost semnalat un bărbat „căzut pe sol şi care nu a reacţionat”, asupra căruia personalul medical al festivalului a practicat manevre de resuscitare.

„Din cauza ploilor neobişnuite care s-au abătut asupra ‘Playa’, accesul în zonă şi eforturile organelor de anchetă au fost întârziate”, a explicat acelaşi şerif. La sosirea primilor agenţi de intervenţie, „medicul festivalului constatase deja decesul”, a adăugat el.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro