Sari direct la conținut

VIDEO 24 de ore pentru identificarea bărbatului care a ucis doi bătrâni în casă și alte 24 pentru prinderea lui / Explicațiile Poliției Timiș – filmul capturării atacatorului

HotNews.ro
Poliția Română, Foto: Shutterstock
Poliția Română, Foto: Shutterstock

Bărbatul care marți seară a ucis doi bătâni în locuința lor din centrul Timișoarei a fost identificat în 24 de ore, iar alte 24 de ore au fost necesare pentru prinderea lui, conform șefului Poliției Județene Timiș, Alin Petecel. „Timişoara este un oraş sigur”, a susținut el.

Bărbatul de 38 de ani care a ucis doi soți în vârstă de 75 şi 78 de ani ce locuiau în centrul oraşului Timişoara, chiar lângă Tribunalul Timiş, a fost prins joi seară, în zona Solventul, pe platforma industrială a orașului, iar vineri a fost reținut pentru 24 de ore. Vineri, el va fi dus la Tribunalul Timiş cu propunerea de arestare preventivă pentru omor calificat.

Șeful Poliției: „Timișoara este un oraș sigur”

Reprezentanții Poliției Timiș au prezentat, vineri, într-o conferință de presă, filmul capturării bărbatului, susținând că Timișoara este un oraș sigur.

  • „Ştiu că liniştea şi încrederea populaţiei au fost zdruncinate, fără doar şi poate, motiv pentru care vreau să le transmit că Timişoara este un oraş sigur.
  • Este sigur fiindcă am demonstrat, împreună cu dumneavoastră şi cu populaţia, cu acest parteneriat, într-un timp extrem de scurt, că suntem o forţă care nu poate fi, în niciun caz, înfrântă”, a declarat șeful Poliției Timiș, Alin Petecel, citat de News.ro.

El a precizat că a fost nevoie de 24 de ore pentru identificarea autorului crimelor – Alexandru Andrei Minda – şi alte 24 de ore pentru capturarea lui: „Ne-au trebuit 24 de ore să identificăm autorul, 24 să îl capturăm. Nu îl avem în evidenţă cu antecedente penale”.

Filmul capturării atacatorului

Polițiștii care au participat la operațiunea de capturare a lui Alexandru Andrei Minda au găsit asupra acestuia haine de schimb și produse de igienă, dar nu și cuțitul cu care i-a ucis pe cei doi bătrâni.

Bărbatul se ascundea în clădirile părăsite din zona platformei industriale Solventul.

  • „În cursul zilei precedente, în jurul orei 22.00, în urmă datelor operative pe care le-am obsinut în regim de urgență, ne-am deplasat la locul indicat, respectiv în proximitatea platformei industriale Solventul, unde este strada Gării din Timișoara, unde am reușit să îl depistăm pe autorul infracțiunii chiar pe stradă Gării, în timp ce se deplasa.
  • Noi cunoșteam faptul că este o persoană extrem de violentă și acesta a fost și motivul pentru care, împreună cu colegul meu, am avut o reacție extrem de fermă pentru imobilizarea lui și pentru a nu-i da posibilitatea de a riposta în vreun fel.
  • Mai departe am pocedat la efectuarea unui control corporal asupra autorului infracțiunii. Am găsit asupra lui mai multe articole vestimentare de schimb și obiecte de igienă corporală, semn că se pregătea să se sustragă în continuare urmăririi penale mai mult timp
  • Nu a apucat să opună rezistență pentru că l-am imobilizat, apoi l-am condus la sediul Inspectoratului de Poliție, unde a fost preluat de colegii noștri”, a declarat Laurențiu Țambriș, ofițer la Biroul de Investigații Criminale al Poliției Timiș, conform News.ro.

Legătura dintre criminal și victime

Șeful Poliției Timiș a explicat că atacatorul și victimele sale se cunoșteau pentru că bărbatul a locuit o perioadă în același imobil cu cei doi bătrâni: „Au locuit o bună perioadă de timp în acelaşi imobil şi cred că acesta a fost şi motivul uşurinţei cu care uşa a fost deschisă, negândindu-se că va urma”.

De altfel, la audieri, atacatorul și-a recunoscut vina şi le-a spus anchetatorilor că se cunoştea cu victimele şi ştia că femeia încasa în acea zi banii de întreținere, fiind administrator, şi avea bani în casă.

Când acesta a sunat la ușa bătrânilor, femeia i-a deschis crezând că vrea să își plătească datoriile la întreţinere. Bărbatul i-a ucis pe bătrână şi pe soţul ei cu mai multe lovituri de cuțit, iar înainte să fugă a fost surprins de nepotul victimelor. A reuşit totuşi să fugă cu o geantă în care se aflau 12.000 de lei, banii încasaţi de administratoare de la locatari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro