Sari direct la conținut

VIDEO Ambasadoarea italiană la Moscova, chemată să dea explicații din cauza unui reportaj al jurnaliștilor RAI realizat în orașul Sudja din Kursk

HotNews.ro
VIDEO Ambasadoarea italiană la Moscova, chemată să dea explicații din cauza unui reportaj al jurnaliștilor RAI realizat în orașul Sudja din Kursk
Soldații ucraineni conduc un vehicul militar blindat în provincia rusă Kursk., FOTO: Roman PILIPEY / AFP / Profimedia

Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat vineri că a convocat-o pe ambasadoarea Italiei la Moscova în legătură cu ceea ce a numit „trecerea ilegală a frontierei” de către o echipă de corespondenți ai postului public italian RAI, care au relatat săptămâna aceasta din părțile controlate de ucraineni din regiunea rusă Kursk, informează Reuters.

Într-o declarație publicată pe site-ul său, Ministerul rus al Afacerilor Externe, condus de Serghei Lavrov, a transmis: „Un protest ferm a fost exprimat ambasadorului în legătură cu acțiunile echipei de filmare a canalului italian de stat de televiziune și radio RAI, echipă care a intrat ilegal pe teritoriul Federației Ruse”.

Ministerul italian de Externe a precizat pentru Reuters că ambasadoarea sa, Cecilia Piccioni, a explicat autorităților ruse că RAI și echipele sale de știri „își planifică activitățile într-un mod total independent și autonom”.

RAI a difuzat miercuri primul reportaj al presei străine din orașul rus Sudja, care a fost ocupat de ucraineni în primele etape ale ofensivei Kievului asupra regiunii Kursk, săptămâna trecută.

Conform acestui reportaj, echipa de jurnaliști a radiodifuzorului RAI părea să relateze sub escortă militară ucraineană și a difuzat imagini din orașul distrus de război.

Anterior în cursul zilei de vineri, Baza, un canal de Telegram apropiat de forțele de ordine ruse, a anunțat că Ministerul de Interne de la Moscova intenționează să deschidă dosare penale împotriva a doi jurnaliști RAI pentru trecerea ilegală a frontierei ruse.

Urmărește cele mai recente evoluții ale războiului din Ucraina LIVETEXT pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro