Sari direct la conținut

VIDEO Arheologii au descoperit peste 100 de cranii într-unul din faimoasele turnuri ale morților din Tenochtitlan

HotNews.ro
Craniile de la Huei Tzompantli, Foto: AFP / AFP / Profimedia
Craniile de la Huei Tzompantli, Foto: AFP / AFP / Profimedia

Arheologii au descoperit o nouă secțiune a unui faimos turn de cranii construit de azteci în ceea ce astăzi este Ciudad de México, relatează CNN.

Structura numită Huei Tzompantli a fost descoperită inițial de arheologii din cadrul Institutului Guvernamental Național de Antropologie și Istorie al Mexicului (INAH) în urmă cu 5 ani.

Acum arheologii afirmă că au găsit încă 119 cranii în partea estică a turnului, potrivit unui comunicat INAH.

Se crede că acesta este unul din cele șapte colecții de cranii din capitala aztecă Tenochtitlan, 484 de cranii fiind identificate anterior la Huei Tzompantli – despre care arheologii afirmă că ar fi datat undeva între 1486 și 1502.

Noua secțiune de zid descoperită conține cranii de bărbați, femei și copii care au fost uciși probabil în timpul unor ritualuri de sacrificiu adresate zeilor, potrivit comunicatului.

Cel puțin trei copii au fost identificați datorită craniului lor mai mic și dinților în creștere. Situl indică de asemenea că turnurile făceau parte din „practicile culturale și identitare” ale aztecilor, conform INAH.

„Deși nu putem spune câți dintre acești indivizi erau războinici este posibil ca unii să fi fost prizonieri destinați ceremoniilor de sacrificiu”, afirmă arheologul Raul Barrera.

Multe din structurile construite de azteci în capitala lor Tenochtitlan, acum Mexico City, au fost distruse după ce orașul a fost capturat de soldații spanioli și aliații lor indigeni în anii 1500.

Prin urmare multe din turnurile de cranii au fost demolate, rămășițe ale lor fiind descoperite între timp de echipa de antropologi.

În pofida distrugerii lor, acestea au lăsat o impresie de durată asupra celor care le-au văzut, conchistadorii Hernán Cortés și Bernal Díaz del Castillo menționându-le în scrierile lor despre cuceririle spaniole.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro