Sari direct la conținut

VIDEO Atac cu cuțitul la o manifestație a dreptei germane. Mai multe persoane au fost rănite, inclusiv atacatorul

HotNews.ro
Piața în care a avut loc atacul din Mannheiam, Foto: Rene Priebe / AFP / Profimedia
Piața în care a avut loc atacul din Mannheiam, Foto: Rene Priebe / AFP / Profimedia

Poliția germană a anunțat că a tras într-un bărbat care atacase cu cuțitul mai multe persoane care participau la o demonstrație a dreptei în orașul Mannheim, din sud-vestul țării. Atacatorul a fost rănit de către forțele de ordine, informează Reuters.

Deocamdată, poliția nu a putut preciza cât de grave sunt rănile suferite de victimele atacatorului din piața centrală a orașului, Markplatz. Activistul anti-Islam Michael Stuerzenberg (59 de ani) se pregătea să se adreseze unei mici adunări care venise la eveniment.

„O armă de foc a fost folosită împotriva atacatorului”, se spune într-un comunicat al poliției din Mannheim. Un elicopter al serviciilor de urgență era deja la fața locului, iar circulația tramvaielor în zonă a fost suspendată.

Pe rețele sociale a apărut un clip cu un watermark legat de turul anti-Islam „Deschide Ochii” întreprins de activistul german, iar în imagini se poate vedea un bărbat cu barbă care lovește cu cuțitul mai multe persoane.

ATENȚIE! Urmează imagini cu un puternic impact emoțional

Printre victimele agresiunii se numără și un polițist care a fost lovit cu cuțitul în ceafă de două ori. Ulterior, se aude zgomotul unei arme de foc, iar agresorul de prăbușește la pământ zvârcolindu-se de durere.

Actul de violență survine la finele campaniei pentru Parlamentul European în care partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania a încercat să atragă atenția asupra a ceee ce a numit pericolul migrației din țările musulmante.

Stuerzenberg, care se descrie ca un jurnalist critic la adresa Islamului, a fost membru în mai multe organizații radicale de dreapta anti-Islam, inclusiv în PEGIDA care desfășoară cu regularitate marșuri în orașe germane, îndeosebi în cele din estul țării.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro