Sari direct la conținut

VIDEO „Au încurcat motanii”. Cum justifică un candidat la primăria Suceava folosirea fără drept a unei fotografii devenită virală

HotNews.ro
Panou electoral cu motanul Oscar, Foto: captura Youtube Inquam
Panou electoral cu motanul Oscar, Foto: captura Youtube Inquam

Agenția Inquam Photos trage un semnal de alarmă în privința încălcării dreptului de autor, după ce candidatul PUSL la postul de primar al orașului Suceava, Constantin Harasim, a folosit fără drept pe afișele sale de campanie o fotografie cu un motan. Primarul a aruncat toată vina asupra tipografiei.

Harasim, care în urmă cu câteva zile apărea în presa națională pentru că era însoțit pe afișele de campanie de motanul Oscar, a înlocuit astăzi felina din comunicare electorală.

Proprietarii reali ai animalului de companie, pe nume Luis, care au conturi de social media cu peste 330 de mii de urmăritori, i-au comunicat că îl vor da în judecată daca nu ia măsuri pentru remedierea situației, potrivit extrashot.inquamphotos.com.

Harasim, fost subprefect și prefect al județului Suceava, și-a cerut scuze și a zis că nu a vrut să folosească o imagine fără drepturi de autor ci a fost vorba de … „o eroare tipografică”. „Am considerat că a fost o bună ocazie ca să-l promovez pe Luis! Doamne-ajută!”, a scris acesta pe Facebook.

Candidatul PUSL a revenit cu un nou motan pe afișe susținând că acesta chiar este motanul său Oscar.

Constantin Harasim a fost subprefect al județului, iar între aprilie 2015 și martie 2017 a fost prefect.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro