Sari direct la conținut

VIDEO Bistriţa-Năsăud: Târg de cai organizat ilegal, întrerupt de poliţişti

HotNews.ro
Targ de cai, Foto: captura tv
Targ de cai, Foto: captura tv

Un târg de cai organizat ilegal în localitatea bistriţeană Sărăţel a fost întrerupt, duminică, de poliţişti, fiind verificate 58 de cabaline şi legitimate 34 de persoane, potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Este al doilea eveniment de acest gen oprit de poliţişti în ultima săptămână, un târg de cabaline ilegal fiind organizat în data de 1 mai în localitatea Budacu de Jos.

„La data de 8 mai, poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor au organizat o acţiune de verificare a unui târg de cai. Activităţile de control au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Serviciului Rutier, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Criminalistic, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Beclean şi au beneficiat de suportul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud. Întrucât s-a constatat faptul că târgul se desfăşoară fără îndeplinirea obligaţiilor prevăzute de lege şi fără autorizaţie de funcţionare, poliţiştii au luat măsura opririi activităţilor şi evacuării tuturor persoanelor şi animalelor”, a comunicat IPJ.

Poliţiştii au aplicat 37 de sancţiuni, în valoare totală de 53.500 de lei, fiind constatate încălcări ale legii privind protecţia animalelor, ale normelor sanitare veterinare, ale Codului rutier, ale unor dispoziţii din legislaţia financiar-fiscală şi pentru fapte de încălcare a ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, ca măsuri complementare, au fost reţinute patru permise de conducere şi a fost confiscată suma de 1.250 lei de la un operator economic.

În cadrul activităţilor, poliţiştii au beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro