VIDEO Calatorie spre adancurile marilor cu Google Earth
Compania Google a prezentat publicului cele mai recente imbunatatiri aduse programului Google Earth. Acum, utilizatorii celui mai important program de vizualizare a hartilor planetei (si nu numai) vor putea calatori spre adancurile marilor si oceanelor.
Google Earth versiunea 5.0 Foto: AP |
Versiunea 5 a programului Google Earth permite acum utilizatorilor vizualizarea unor zone de pe fundul marilor si oceanelor. Aceasta imbunatatire este, probabil, cea mai importanta adusa popularului program Google Earth in ultima vreme. Asa cum au declarat responsabilii proiectului, prin intrarea in lumea apelor, Google Earth deschide utilizatorilor sai o lume pe cat de putin cunoscuta pe atat de vasta.
Si asta pentru ca, daca aproape trei sferturi din suprafata planetei este acoperita de mari si oceane – care gazduiesc 80 la suta din numarul total al formelor de viata de pe Terra, oamenii cunosc extrem de putine despre aceste zone. Cu ajutorul cercetatorilor marini (oceanografi, geologi, geofizicieni si biologi marini), omenirea a ajuns ca pana in prezent sa cunoasca doar cinci procente din ceea ce exista in Lumea Apelor.
La realizarea straturilor din mari si oceane (pentru vizualizarea acestora bifati optiunea Ocean in rubrica “straturi”) au contribuit si cercetatori marini care au lucrat alaturi de specialistii companiei Google.
Lumea Apelor, acum accesibila tuturor, de la cercetatorii afirmati la copiii doritori sa descopere lucruri noi, este insa doar una dintre noutatile aduse Google Earth. Cei interesati au acum la dispozitie harti noi care completeaza sectiunea 3D a planetei Marte.
Tot noutati sunt si calatoriile virtuale in timp cu ajutorul carora pot fi observate unele fenomene, precum desertificarea regiunii Lacului Ciad.
Al Gore la lansarea Google Earth 5.0 Foto: AP |
Google Earth este programul al carui scop principal este prezentarea diferitelor harti ale planetei noastre – si nu numai. Versiunea sa de baza poate fi descarcata gratuit de pe internet si este accesibila oricarui utilizator interesat.
Site-ul Google Earth este accesibil aici.
Site-ul National Geographic Society este accesibil aici.
Stirea a fost preluata si de catre BBC News.
Un material video demonstrativ pe site-ul youtube poate fi vizualizat aici: