VIDEO „Cei care au rămas – Primăvara la Kiev”, un documentar HotNews.ro, dincolo de clișee, despre viața locuitorilor capitalei Ucrainei, între alarme aeriene, traume și nevoia de normalitate
O echipă HotNews.ro a mers în luna martie la Kiev pentru a descoperi poveștile oamenilor obișnuiți cărora Putin a încercat în această iarnă să le îndoaie voința.
Seară de seară, într-un club din Kiev se țin spectacole de stand-up comedy, iar o parte din banii adunați de la spectatori merg către armata Ucrainei.
În fața unui mall, care anul trecută a fost lovit de rachete rusești, câțiva tineri adună bani de la trecători cu care vor să cumpere mașini de teren pentru luptătorii din Bahmut.
În Bucha, o mamă a doi copii, care pe 8 martie 2022 a fost violată de un soldat rus, își împarte viața între lupta cu nevoile zilnice și căutarea dreptății la Curtea Internațională de la Haga.
Într-un spital din Kiev, un moldovean din Legiunea Internațională a Ucrainei, care a trecut și prin războaiele din Afganistan și Transnistria, se recuperează după ce a fost rănit pentru a se întoarce la Bahmut.
Acestea sunt doar câteva dintre poveștile cu care vă veți întâlni în documentarul filmat luna trecută de echipa HotNews.ro în capitala Ucrainei: „Cei care au rămas- Primăvara la Kiev”.
Video-ul încearcă să surprindă viața oamenilor obișnuiți din capitala Ucrainei, la mai bine de un an de la începutul invaziei declanșate de Putin. Veți descoperi oameni ce vor să trăiască normal, dar care nu uită nicio clipă că au o datorie față de compatrioții lor de pe front, dar și răni înfiorătoare ce cu greu vor fi vindecate.
Pentru că dincolo de victorii sau de înfrângeri pe câmpul de luptă, războiul îi afectează în primul rând pe oamenii obișnuiți.
Urmărește și celelalte materiale realizate la Kiev:
- VIDEO Corespondență din Kiev: Ce le transmite consilierul lui Zelenski românilor care se opun ajutorării Ucrainei: „Voi trebuie să faceți o alegere”
- VIDEO Corespondență din Kiev: Interviu cu primarul Klitschko: „Voi ați prins două alarme aeriene, locuitorii orașului au auzit alarma de aproximativ 800 de ori și au stat, în total, o lună în subsoluri”
- VIDEO Interviu la Kiev cu Kirilo Budanov, șeful serviciului secret al armatei Ucrainei: „Din România primim informații despre ce se întâmplă în bazinul Mării Negre”
- Ce face un cercetaș din Legiunea internațională a lui Zelenski: „culegi informații, iei prizonieri, împuști, arunci un pod în aer”