Sari direct la conținut

VIDEO Ciolacu anunță controale în toate centrele sociale: „Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei” / Premierul cere ajutorul BOR și ONG-urilor

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, la Guvern, Foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, la Guvern, Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Marcel Ciolacu anunță controale în toate centrele sociale și reanalizarea autorizărilor acestora. Anunțul a fost făcut după ședința cu miniștrii pe tema azilelor groazei. „Nu am nicio milă pentru ticăloșii care au creat aceste azile ale groazei. Avem o problemă de fond: a unui sistem corupt și inert”, a spus șeful guvernului.

„Avem 3 priorități: toate centrele pentru copii, persoane vârstnice sau cu dizabilități, e stat sau private, vor fi controlate și reanalizate toate autorizațiilor. Termenul: o săptămână. În al doilea rând solicit autorităților de drept toleranță zero față de grupurile infracţionale care au jefuit aceste persoane total neajutorate. Am stabilit cu ministrul justiției ca soluționarea acestor cauze să fie o prioritate. În al treilea rând, fac un apel către toate cultele, BOR, dar și ONG-uri, avem nevoie de implicarea dvs”, a mai spus Ciolacu.

„Solicit autorităţilor toleranţă zero faţă de grupurile infracţionale care au jefuit aceste persoane total neajutorate. În afara de tratamentul la care au supus aceste persoane, le-au furat şi bunurile, casele şi pensiile”, a mai spus premierul.

Şeful Executivului a mai afirmat că sistemul trebuie schimbat, iar de la începerea sesiunii parlamentare vor fi făcute modificări legislative, astfel încât nimeni să nu se sustragă răspunderii şi să îşi facă treaba în acest domeniu al îngrijirii persoanelor vulnerabile.

„Sistemul trebuie schimbat. Este nepermis să avem o mulţime de instituţii de control care îşi pasează vina una alteia. Trebuie regândit tot sistemul de la autorizare, monitorizare şi control”, a mai spus Marcel Ciolacu.

El a precizat că este nevoie de „clarificarea” sistemului din punct de vedere legislativ, în aşa fel încât „să nu mai existe portiţe pentru nimeni”, iar „cine nu îşi face treaba să plece acasă”.

„Cine are de făcut o treabă să o facă, iar cine nu-şi face treaba să răspundă, iar cine nu înţelege să îşi facă treaba, să plece acasă. Nu mai vreau fugă de responsabilitate, ci vreau un sistem coerent, cu reguli clare în acest domeniu.Vorbim de copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi, cele mai vulnerabile persoane. Sunt ferm convins că, în viitoarea sesiune, împreună cu toţi partenerii sociali, se vor face toate modificările legislative în acest sens”, a conchis Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a avut, duminică, o întâlnire de lucru cu mai mulţi miniştri şi şefi de instituţii, în urma anchetei privind cazul bătrânilor bătuți, înfometați și umiliți în căminele din Ilfov.

Potrivit agendei premierului, la ședința de lucru de duminică, programată pentru ora 14.00, au fost chemați ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Adrian-Ioan Veştea, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Bogdan Despescu, precum şi reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC şi Inspecţiei Sanitare de Stat.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro