Sari direct la conținut

VIDEO Céline Dion, primul interviu televizat după ce a fost diagnosticată cu o boală rară: „E ca și cum cineva te strangulează”

HotNews.ro
Celine Dion la Premiile Grammy din 2024, Foto: Chris Pizzello / Associated Press / Profimedia Images
Celine Dion la Premiile Grammy din 2024, Foto: Chris Pizzello / Associated Press / Profimedia Images

Céline Dion a declarat în primul ei interviu televizat acordat după ce a fost diagnosticată cu Sindromul persoanei rigide, o boală degenerativă rară și gravă, că a suferit spasme musculare atât de puternice încât şi-a rupt coastele, relatează revista Variety, citată de News.ro.

Cântăreața canadiană a spus în interviul acordat jurnalistei Hoda Kotb de la NBC News că „am avut coaste rupte la un moment dat, pentru că uneori, când este foarte severă…”

Kotb a întreabat-o: „Poţi să ai spasme atât de puternice încât să ţi se rupă o coastă?”.

Dion a încuviinţat și a mai spus că, atunci când are spasme musculare în gât, „este ca şi cum cineva te strangulează, ca şi cum cineva îţi împinge laringele”, şi a explicat că poate vorbi doar la un anumit ton atunci când are spasme.

„Dar poate fi, de asemenea, în zona abdominală, în coloana vertebrală, în coaste”, a adăugat ea, descriind crampe în mâini: „Este o crampă, dar este ca şi cum ar fi într-o poziţie în care, parcă, nu le poţi debloca”.

Doi ani de când Céline Dion a fost diagnosticată cu Sindromul persoanei rigide

Dion a fost diagnosticată cu acest sindrom rar şi incurabil în 2022 şi a fost nevoită să își amâne concertele programate, acestea fiind ulterior anulate. Ea a declarat anterior că acesta „îmi provoacă dificultăţi atunci când merg şi nu îmi permite să îmi folosesc corzile vocale pentru a cânta aşa cum sunt obişnuită”.

Într-un interviu acordat în aprilie revistei Vogue France, ea a declarat că face terapie fizică şi vocală de cinci ori pe săptămână. Ea a recunoscut sentimente de disperare, dar a afirmat, de asemenea, că încearcă să lucreze din nou pentru o carieră de cântăreaţă.

„La început m-am întrebat: de ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? Este vina mea?”, a spus ea.

Mărturie emoționantă a cântăreței canadiene

„Viaţa nu îţi dă niciun răspuns. Trebuie doar să o trăieşti! Am această boală dintr-un motiv necunoscut. După cum văd eu lucrurile, am două opţiuni. Fie mă antrenez ca un atlet şi muncesc foarte mult, fie mă deconectez şi se termină, stau acasă, îmi ascult cântecele, stau în faţa oglinzii şi îmi cânt. Am ales să lucrez cu tot corpul şi sufletul meu, din cap până în picioare, cu o echipă medicală”, a explicat cântăreața canadiană.

„Vreau să fiu cât mai bună. Scopul meu este să văd din nou Turnul Eiffel! … Am această forţă în mine. Ştiu că nimic nu mă va opri”, a subliniat ea

Un documentar de lungmetraj despre boala ei, I Am: Celine Dion, va fi difuzat pe Prime Video din 25 iunie. Filmul este regizat de Irene Taylor, care a fost nominalizată la Oscar pentru filmul său din 2009, The Final Inch. O versiune integrală a interviului de la NBC va fi difuzată marți seara în Statele Unite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro