Sari direct la conținut

VIDEO Concertul Rammstein de la Viena, împărțit în două tabere: fani și protestatari

HotNews.ro
Fan al Rammstein fata in fata cu protestatarii, Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP / Profimedia
Fan al Rammstein fata in fata cu protestatarii, Foto: GEORG HOCHMUTH / AFP / Profimedia

Fani contra protestatari, pancarte şi fluierături: tensiunile au marcat concertul susţinut miercuri la Viena de populara trupă rock germană Rammstein, al cărei solist este vizat de o anchetă pentru agresiuni sexuale, informează AFP și Agerpres.

Sute de persoane au protestat faţă de această „tribună oferită unui agresor prezumtiv”, a constatat o jurnalistă de la AFP, în contextul în care o petiţie în acest sens a strâns deja aproape 18.000 de semnături.

Liderul trupei germane, Till Lindemann, în vârstă de 60 de ani, a fost acuzat de mai multe femei de violenţe sexuale comise în timpul unor petreceri organizate după concertele grupului Rammstein. Till Lindemann a negat aceste acuzaţii prin intermediul avocaţilor săi.

Parchetul din Berlin a deschis o anchetă în luna iunie, însă trupa germană şi-a continuat turneul european, susţinând deja mai multe concerte la Berna, Paris şi Berlin.

Fanii Rammstein nu sunt convinși de acuzațiile aduse solistului trupei

În capitala austriacă, Mira Klauser a declarat că a venit la acest concert pentru a-şi exprima „solidaritatea cu victimele”. Prin menţinerea spectacolelor trupei Rammstein, „se trimite mesajul că acele femei nu sunt crezute, că afirmaţiile lor sunt minciuni”, a declarat această psihanalistă în vârstă de 24 de ani.

De cealaltă parte a străzii, sub supravegherea Poliţiei, mai mulţi spectatori care stăteau la coadă pentru a intra la concert au cerut ca rockerul german să nu fie considerat vinovat de opinia publică înainte ca justiţia să se pronunţe.

Michael Zeilinger, în vârstă de 30 de ani, recunoaşte că situaţia este „complicată”, dar consideră că „nu este o bună idee” să se anuleze evenimente „care atrag atât de mulţi oameni până când faptele reproşate nu sunt dovedite”.

Concertele de miercuri şi joi ale trupei Rammstein se vor desfăşura cu casa închisă, cu 55.000 de persoane aşteptate în fiecare seară.

Concertele Rammstein au devenit subiect de dezbateri politice în Austria

Clasa politică austriacă s-a amestecat în dezbatere, iar Susanne Raab, care conduce Ministerul pentru femei, familie şi tineret, şi-a exprimat „furia” după numeroasele mărturii din această speţă, inclusiv cea a unei femei austriece, dezvăluită în această săptămână de mass-media, care a preferat să îşi protejeze anonimatul şi să nu depună plângere.

Susanne Raab le-a cerut organizatorului concertelor să implementeze „măsuri de securitate şi de protecţie eficiente, pentru a evita ca astfel de acte de violenţă odioasă să se producă din nou”, într-un comunicat publicat pe reţeaua de socializare Twitter, redenumită recent „X”.

Valul de acuzaţii apărute la sfârşitul lunii mai conturează profilul unui veritabil sistem creat de un prădător sexual, care le viza pe fanele trupei Rammstein după concerte. Admiratoarele ar fi fost observate în timp ce se aflau în primele rânduri la concerte, filmate sau fotografiate, pentru ca Till Lindemann să poată să aleagă apoi pe unele dintre ele, înainte de a le invita în culise pentru a participa la petrecerile trupei germane.

Unele dintre acele spectatoare au afirmat că ar fi fost drogate şi agresate sexual de solistul formaţiei.

Succesul trupei Rammstein, trupa germană cu cele mai mari vânzări de discuri din lume, se bazează în principal pe excesele din concertele sale, care impresionează prin efecte pirotehnice, riffuri de chitară şi statura fizică impunătoare a solistului Till Lindemann.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro