Sari direct la conținut

VIDEO Cum arată arteziana de 20 milioane lei făcută de primarul Robert Negoiță în Parcul Titan

HotNews.ro
Robert Negoiță, primarul sectorului 3, Foto: AGERPRES
Robert Negoiță, primarul sectorului 3, Foto: AGERPRES

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a prezentat luni seară, pe pagina de Facebook, un video care arată arteziana de 20 milioane lei făcută pe lacul din Parcul Titan. Primarul spune că fântâna „aerează” apa din lac și îi va „invita” seara pe bucureșteni să iasă în parc.

„Suntem în Parcul IOR, cel mai frumos parc din București, și, da unde avem și un lac frumos, care, câteodată, mai ales vara are ceva probleme, mai ales vara, în sensul în care apa nu este la calitatea care trebuie. Ce trebuie făcut? Trebuie aerată apa pentru că apa, lacul IOR este un lac de strat freatic, un lac stătător. Nu e un râu care să curgă prin el și să împrospăteze apa. Ce avem de făcut? Să o aerăm. La un moment dat aici era o fântână arteziană care arăta cât de cât, dar nici într-un caz la acest nivel. Avem o fântână arteziană care ajută foarte mult la aerarea apei și la calitatea apei. Și, da, începe să arate așa cum trebuie”, a explicat Negoiță.

Primarul spune că zilele acestea se fac probele, iar în curând arteziana va fi pusă în funcțiune.

„În cel mai scurt timp va fi funcțională și nu doar că aerează apa și pentru noi cei care o vedem, o să fie cu program, cu muzică, cu lumini, un aspect frumos, să ne invite să ieșim seara în parc. Există finațare europeană pentru așa ceva, avem documentele pregătite ca să luăm bani europeni pentru acest obiectiv”, a mai spus Negoiță.

La comentarii, o parte dintre internauți au apreciat lucrarea, alții au criticat-o.

„Ați distrus tot! Ingrozitor ! La revedere liniște și natură!”, a scris o comentatoare.

„Ar fi frumos și pe lacul Pantelimon”, a scris o alta.

„Wow, abia aștept să văd fântânile. De când ne putem bucura de aceasta?”, a scris un alt cetățean.

„Superb!Felicitări,Domnule Primar!Mi-au incantat privirea,inima și sufletul!Mult succes în toate proiectele”, a scris o altă persoană.

„O aerare de milioane :)))”, a scris un alt cetățean.

Consiliul Local Sector 3 a aprobat în mai 2023 alocarea a 30 milioane lei pentru construirea a două fântâni arteziene, una în Parcul IOR și alta în Parcul Teilor. Propunerea a fost făcută de primarul Robert Negoiță. Potrivit indicatorilor tehnico-economici, fântâna din Titan costă 20 milioane lei, iar cea din Parcul Brățării 10 milioane lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro