Sari direct la conținut

VIDEO „Dacă nu sunteți informat, au venit cinci oameni, au votat cinci oameni și a ieșit conducerea”. Comisia Europeană, campanie cu influencerul Mircea Bravo

HotNews.ro
Mircea Bravo, în clipul de promovare a votului , Foto: Captură video
Mircea Bravo, în clipul de promovare a votului , Foto: Captură video

Mircea Bravo, alături de alți influenceri precum Nicu Bendea, Ioana-Maria Repciuc și Adrian Cucu au realizat un videoclip privind importanța participării la alegeri, într-o campanie a Reprezentanței Comisiei Europene la București.

Potrivit filmării, deranjat de vecinii care făceau grătar în curte, personajul jucat de Mircea Bravo află că noua conducere a blocului a dispus că „marțea este zi de grătar”, că liftul poate fi folosit doar de către cei care fac parte din conducere, iar ora de liniște este înlocuită de cea de cântece patriotice.

„Unde ați fost când s-a votat? Am pus la avizier afișul din timp și au venit numai 5 oameni”, îi spune un vecin care îl informează de noile schimbări. „Nu am fost atent”, replică Mircea Bravo.

„Dacă nu sunteți informat, au venit cinci oameni, au votat cinci oameni și a ieșit conducerea. Se mai poate vota peste patru ani”, este concluzia vecinului.

Clipul se încheie cu îndemnul „Informează-te și votează la timpul potrivit”.

Mircea Bravo are 1,2 milioane de abonaţi pe YouTube, pe Instagram este urmărit de peste 600.000 de oameni, iar pe Tik Tok are peste 1 milion de urmăritori.

Clipul reprezintă ultimul episod din campania „Is this trUE?”, organizată cu sprijinul influencerilor de Reprezentanța Comisiei Europene. „Scopul central al întregii campanii a fost de a crește gradul de conștientizare al cetățenilor cu privire la dezinformare, având în vedere anul electoral 2024 și contextul internațional marcat de războiul Rusiei împotriva Ucrainei”, potrivit reprezentanței.

În cadrul campaniei, au participat influenceri precum Selly, Bianca Adam, Atenție, cad mere, Silviu Faiar, 3 chestii și Maria Zvînca.

De asemenea, în colaborare cu grupul autorităților europene de reglementare pentru serviciile mass-media audiovizuale (ERGA), care reunește cele 27 de organisme naționale de reglementare independente din domeniul serviciilor audiovizuale, Comisia a lansat o campanie comună de comunicare pentru a informa cetățenii cu privire la riscurile asociate, pentru a încuraja gândirea critică și pentru a oferi sfaturi practice privind modul în care poate fi identificată și combătută dezinformarea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro