Sari direct la conținut

VIDEO David Popovici, cu lacrimi în ochi în timpul intonării imnului național, la festivitatea de premiere, după ce a câştigat aurul la Jocurile Olimpice

HotNews.ro
VIDEO David Popovici, cu lacrimi în ochi în timpul intonării imnului național, la festivitatea de premiere, după ce a câştigat aurul la Jocurile Olimpice
Medaliatul cu aur David Popovici, centru, stă alături de medaliatul cu argint Matthew Richards, stânga, din Marea Britanie, și medaliatul cu bronz Luke Hobson, din SUA, după finala probei masculine de 200 de metri stil liber la Jocurile Olimpice de vară din 2024, luni, 29 iulie 2024, la Nanterre, Franța. Sursa foto: Matthias Schrader / AP / Profimedia

Sportivul român David Popovici a fost foarte emoţionat şi a putut fi suprins cu lacrimi în ochi la intonarea imnului României, la festivitatea de premiere, după ce luni seară a câştigat aurul la proba de 200 metri liber, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Imediat după cursă, într-un interviu acordat TVR, Popovici a spus că este extrem de fericit că a obţinut aurul chiar de ziua Imnului Naţional, subliniind că speră să nu plângă în timpul ceremoniei, scrie News.ro.

„Este un vis împlinit. Mă bucur foarte tare, sper să nu încep să plâng la imn (n.r- el a avut lacrimi în ochi la imn). Mă bucur că acum cinci minute am scris istorie şi dacă eu am putut, un băiat obişnuit, doar cu dorinţă arzătoare şi puternică, atunci oricine poate. Cine ştie ce va fi mâine? Orice e posibil, atât timp cât ai un culoar, ai o şansă. Treaba încă nu s-a încheiat, dar bineînţeles că o să mă bucur, este o realizare imensă, în primul rând pentru mine, mpă bucur că ţara m-a urmărit, că sunt atât de mulţi români în tribună”, a declarat Popovici, după formidabila cursă.

Întotătorul român a câştigat medalia de aur în proba de 200 metri liber, luni seară, la Jocurile Olimpice de la Paris. Popovici (19 ani), dublu campion mondial şi cvadruplu campion european, a obţinut primul titlu olimpic din istoria înotului masculin românesc cu timpul de 1 min 44 sec 72/100.

Popovici, care a adus prima medalie României la JO 2024, va mai evolua la Paris şi în proba de 100 m liber, ale cărei serii sunt programate marţi (12:15), când vor avea loc şi semifinalele (21:30).

INTERVIURILE HotNews.ro