Sari direct la conținut

VIDEO Dronele ucrainene lovesc un nou depozit de combustibil din Rusia, la 250 de km de graniță

HotNews.ro
VIDEO Dronele ucrainene lovesc un nou depozit de combustibil din Rusia, la 250 de km de graniță
Depozit de combustil rusesc, în flăcări, foto: catură X

Drone ucrainene au atacat un depozit de petrol din regiunea Rostov din sudul Rusiei duminică dimineața devreme, provocând un incendiu major de combustibil, a declarat guvernatorul local, citat de AFP.

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arată fum negru gros și flăcări ieșind din zona depozitului.

„În sud-estul regiunii Rostov, apărarea aeriană a respins un atac cu dronă. Ca urmare a căderii de resturi pe teritoriul depozitelor industriale (din orașul) Proletarsk, a izbucnit un incendiu de motorină”, a scris guvernatorul Vasili Golubev pe Telegram.

„La 05:35 (02:35 GMT), stingerea incendiilor (…) a fost suspendată din cauza unui al doilea atac cu drone”, a adăugat el într-o actualizare a mesajului.

Nimeni nu a fost rănit și stingerea incendiilor a fost reluată la scurt timp după aceea, a adăugat el ulterior.

Armata ucraineană a confirmat că a atacat depozitul de petrol și produse petroliere Kavkaz din regiunea Rostov.

„Acest obiectiv depozita petrol și produse petroliere care satisfăceau și nevoile armatei ruse de ocupație… Măsurile de subminare a potențialului militar-economic al Federației Ruse continuă”, a armata.

Proletarsk se află la aproximativ 250 de kilometri de frontiera ucraineană și la aproximativ 350 de kilometri de zonele de luptă controlate de Kiev pe linia frontului estic al Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a declarat că a doborât cinci drone ucrainene „de tip avion” peste noapte, dintre care două deasupra regiunii Rostov.

De la începutul conflictului în 2022, Kievul a vizat în mod repetat instalații petroliere și de gaze din Rusia, unele la sute de kilometri de frontierele sale, în ceea ce a descris drept represalii „corecte” pentru atacurile asupra infrastructurii sale energetice.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a lăudat recent forțele sale pentru că au lovit ținte militare din Rusia, inclusiv instalații petroliere, afirmând că atacurile vor contribui la „sfârșitul just” al conflictului.

Atacurile cu drone au loc în timp ce Ucraina lansează un atac transfrontalier fără precedent în regiunea rusă Kursk, unde susține că controlează peste 80 de așezări.

INTERVIURILE HotNews.ro