Sari direct la conținut

VIDEO George Simion, despre moțiunea de cenzură anunțată de USR: Punem la dispoziție semnăturile și un text. Doamna Lasconi nu cunoaște procedurile

HotNews.ro
VIDEO George Simion, despre moțiunea de cenzură anunțată de USR: Punem la dispoziție semnăturile și un text. Doamna Lasconi nu cunoaște procedurile
George Simion Inquam Photos / George Călin

După anunțul USR de marți că lucrează la textul unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, George Simion a anunțat, miercuri, că AUR a pregătit un text și semnăturile membrilor, pe care i le oferă Elenei Lasconi: „Nu este parlamentar și poate soțul nu a învățat-o procedurile parlamentare”.

  • Textul moțiunii de cenzură a partidului AUR este intitulat „Regimul iohannist – pesedist trebuie oprit!” și are cinci pagini. „Decizia de a invalida, într-o ședință închisă, o candidatură la funcția supremă, fără un motiv clar și într-un mod discreționar, este o încălcare flagrantă a principiilor statului de drept, indiferent de identitatea candidatului”, scrie, printre altele, în moțiune. Textul integral poate fi citit AICI.

„Am aici textul moţiunii de cenzură. Doamna Elena Lasconi nu este parlamentar, nu cunoaşte încă, poate soţul nu a învăţat-o procedurile parlamentare, dar ai nevoie de un text şi ai nevoie de semnături. Noi avem semnăturile, le punem aici pe masă, punem şi textul şi semnăturile la dispoziţie, nu ne cramponăm în vreun fel de text.

Îi punem la dispoziție doamnei Lasconi, chiar dacă nu e la parlament, aceste semnături. împreună cu semnăturile USR sunt suficiente pentru a fi depusă semnătură. Luni poate fi citită și miercuri votată dacă chiar există interes sau un joc politic. Noi venim cu semnături, cu text. deja nu mai e treaba noastră. Ceilalți să arate dacă sunt serioși sau nu, dar nu i-am văzut prea serioși”, a declarat George Simion într-o conferința de presă.

Elena Lasconi a fost întrebată, marți, de un jurnalist dacă USR va accepta semnături de la partidul lui Simion, ea spunând că „sunt liberi să voteze, noi așteptăm să vină domnul Ciucă cu 110 semnături”.

Liderul USR a anunțat marți că partidul ei va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, după ce Nicolae Ciucă a declarat la începutul săptămânii că rupe coaliția cu PSD, acuzând partidul condus de Marcel Ciolacu că are „în ADN-ul său abuzul de putere”. El a spus că PNL va rămâne totuși în guvern, „pentru a împiedica abuzurile PSD”. Decizia a fost anunțată pe Facebook și motivată prin hotărârea Curții Constituționale, care a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

„Haideți să vedem dacă cuvintele onestitate, curaj, respect, vă cacterizează. Faceți din cuvintele astea fapte! Semnați moțiunea de cenzură a USR! Altfel, rămâneți ipocriți, mincinoși, cu comportament de amante care știu că sunt înșelate, care își mai iau și o smetie peste ceafă, dar care rămân în relație, adică la guvernare, pentru bani și privilegii. Haideți cu semnătura! Ne vedem la Parlament!”, a transmis Elena Lasconi, candidat USR la prezidențiale”, a spus președinta USR marți.

INTERVIURILE HotNews.ro