Sari direct la conținut

VIDEO Ludovic Orban vrea „o alianță împotriva PSD, cu partidele de centru-dreapta” / Elena Lasconi spune că discuțiile s-au blocat

Ludovic Orban, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul Forța Dreptei, Ludovic Orban, a spus luni că partidul pe care îl conduce a decis să susțină formarea unei coaliții cu partidele de centru-dreapta, „care se opun PSD”. Tot luni, președinta USR, Elena Lasconi, a declarat că discuțiile despre o posibilă alianță cu Forța Dreptei, PMP și REPER s-au blocat în momentul stabilirii listei pentru parlamentare. 

Ludovic Orban a spus că obiectivul său este să câștige alegerile parlamentare și cele prezidențiale. 

„În ceea ce priveşte strategia pentru alegerile parlamentare şi prezidenţiale, Consiliul Naţional a luat decizia de a susţine constituirea unei alianţe a formaţiunilor politice de centru-dreapta, democratice, care se opun PSD şi a stabilit ca obiectiv politic pentru Forţa Dreptei să participe la o coaliţie care să aibă capacitatea de a învinge PSD în alegerile prezidenţiale şi parlamentare”, a spus Ludovic Orban.

Fostul președinte PNL a spus că nu a avut nicio întâlnire cu Nicolae Ciucă pentru a discuta despre o posibilă alianță. 

„Am avut deschiderea de a dialoga cu liderul PNL, numai că nu s-a produs nicio întâlnire între Ciucă și mine. Și nu din cauza mea (…). Pur și simplu Ciucă nu s-a întâlnit cu mine”, a declarat Orban. 

Ludovic Orban, despre o alianță cu USR: Suntem într-un stadiu al negocierilor care mă fac să fiu optimist

Ludovic Orban a spus că stadiul negocierilor cu USR „mă fac să fiu oprimist”. 

„Îmi permite să spun că există cu adevărat posibilitatea unei coagulări serioase a formaţiunilor politice de centru-dreapta, de orientare liberală, conservatoare”, a spus Orban. 

„Eu am acceptat să nu particip în competiţia de desemnare a candidatului la preşedinţie şi am acceptat să susţin candidatura lui Elena Lasconi, care este, cred eu, o dovadă că ne dorim şi suntem dispuşi să renunţăm”, a completat președintele Forța Dreptei. 

Ludovic Orban a mai spus că pregătește o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu și a făcut un apel la toți parlamentarii să susțină demersul. 

Cum vrea Elena Lasconi să se numească alianța cu PMP, Forța Dreptei și REPER 

Elena Lasconi a declarat, tot luni, că discuţiile despre crearea unei alianțe cu PMP, Forța Dreptei și REPER s-au blocat la listele parlamentare.

„Fiecare îşi doreşte cât mai mult şi când spun asta mă gândesc la locurile eligibile pentru parlamentari, nu la altceva”, a spus Lasconi. 

Ea a declarat că le-a propus celorlalte trei partide ca alianța să se numească USR. 

În ceea ce privește guvernarea, președinta USR a spus că se așteaptă ca, după alegerile parlamentare, USR să formeze un guvern alături de PNL și UDMR.

INTERVIURILE HotNews.ro