Sari direct la conținut

VIDEO În ajunul Crăciunului, sărbătorit la 7 ianuarie pe stil vechi în Rusia, Jirinovski a împărţit bani în Piaţa Roşie „iobagilor şi sclavilor”

HotNews.ro
VIDEO În ajunul Crăciunului, sărbătorit la 7 ianuarie pe stil vechi în Rusia, 
Jirinovski a împărţit bani în Piaţa Roşie „iobagilor şi sclavilor”

În ajunul Crăciunului sărbătorit marţi pe stil vechi în Rusia, liderul ultranaţionalist rus Vladimir Jirinovski a făcut luni un tur al Târgului de Crăciun amenajat în Piaţa Roşie şi a împărţit bani „alegătorilor”, câte o mie de ruble de persoană, numindu-i „sărmani, orfani, iobagi şi sclavi”, informează portalul Ura.ru, citat de Agerpres.

„Copii, invalizi, cine e la rând? Orfani, iobagi, sclavi”, le spunea Jirinovski, liderul liderul Partidului Liberal Democrat (LDPR), împărţindu-le bani. Întâlnirea sa cu „alegătorii” a fost transmisă pe Instagram de către politician, postând o înregistrare şi pe YouTube.

În afară de bani, Jirinovski, liderul grupului parlamentar al partidului său în Duma de Stat (camera inferioară), a mai împărţit suveniruri şi produse de patiserie.

Împărţirea de bani „iobagilor şi sclavilor” i-a scandalizat însă pe unii deputaţi. Astfel, Comisia de etică a Dumei de Stat va examina modul în care s-a comportat deputatul Vladimir Jirinovski împărţind bani în Piaţa Roşie, a anunţat liderul acestei comisii, Otari Arşba, citat de agenţia de presă RIA Novosti.

Potrivit acestuia, parlamentarii vor trata acest subiect după 12 ianuarie, când se vor reuni după vacanţa de Crăciun.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro