Sari direct la conținut

VIDEO Ciucă sau Lasconi? Cum va decide Nicușor Dan pe cine susține la prezidențiale, după ce a fost la Consiliul Național al PNL

HotNews.ro
Nicușor Dan la Consiliul Național al PNL de la Palatul Parlamentului. Foto: David Leonard Bularca
Nicușor Dan la Consiliul Național al PNL de la Palatul Parlamentului. Foto: David Leonard Bularca

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a venit duminică la Palatul Parlamentului, unde se desfășoară Consiliul Național al PNL, care l-a desemnat pe Nicolae Ciucă drept candidat la alegerile prezidențiale.

Nicuşor Dan a semnat duminică, în faţa delegaţilor la Consiliul Naţional al PNL pentru susţinerea candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, după ce zilele trecute a semnat şi pentru susţinerea candidaturii președintelui USR, Elenei Lasconi.

„Am avut ocazia să-l cunosc pe domnul preşedinte Ciucă, în mai multe chestiuni administrative şi domnul Ciucă are o calitate: când are o problemă, încearcă să o rezolve şi nu să se gândească ”Ce ar zice presa despre ce fac eu acum”. Sper că colaborăm în continuare sper să ne întâlnim după alegeri şi să guvernăm împreună Bucureştiul şi România”, a afirmat Nicușor Dan.

Nicușor Dan a declarat că a răspuns la invitația șefului PNL, Nicolae Ciucă.

„E un partid cu care am colaborat în Consiliul General, e un partid cu care vreau să colaborez în continuare în Consiliul General. M-au invitat, am venit. Eu sunt un om de dreapta, este un Consiliul Național al unui partid de dreapta”, a spus Nicușor Dan pe holul Parlamentului, precizând că își dorește să aibă majoritate în CGMB din care liberalii să facă parte iar colaborarea să fie și la nivel național.

El a precizat că își dorește o guvernare de dreapta în România.

Întrebat dacă îl va susține pe Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale, primarul general al Capitalei a spus că „deocamdată” a venit la Consiliul Național.

„Așa cum am spus în seara alegerilor (locale, n.r.) și cum a reiterat după aceea, în săptămânile imediat următoare eu o să ies cu un număr de lucruri pe care mi le doresc de la candidații la prezidențiale și de la partidele care vor fi în Parlament. Și o eventuală susținere a mea în turul I se decide în funcție de cum răspunde partidele la ceea ce doresc”, a subliniat Nicușor Dan.

Întrebat de jurnaliști pe cine va susține între Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi pentru cursa de la Cotrocen, Nicușor Dan a spus că este „un om de dreapta”.

Primarul Capitalei a semnat pentru candidatura liderului USR, Elena Lasconi, la alegerile prezidențiale. Anunțul a fost făcut de șefa USR, sâmbătă, pe Facebook, unde îi mulțumește lui Nicușor Dan pentru susținere.

„În ipoteza în care mi se va cere o semnătură pentru candidatura lui Nicolae Ciucă, o să o dau, așa cum o să o dau pentru orice candidat de dreapta”, a spun Nicușor Dan.

El a precizat că în următoarea perioadă ca transmite candidaților la alegerile prezidențiale și partidelor lista cu lucrurile pe care și le dorește pentru administrația publică din București.

Edilul a subliniat că își va anunța susținerea pentru un candidat în funcție de ce răspunsuri va primi la solicitările sale. Chestionat ce se va întâmplă dacă și PNL și USR vor susține cererile lui, Nicușor Dan a răspuns zâmbind: „Sunt un om politic”.

„Cele mai importante sunt legate de împărțirea banilor în București, între Primăria Generală și primăriile de sector, cine ia decizia pe autorizații de construire în București și mai sunt chestiuni tehnice”, a detaliat Nicușor Dan despre cerințele la care făcea referire.

Liderii celor trei partide care au format Alianţa Dreapta Unită (USR, PMP şi Forţa Dreptei) la alegerile locale din iunie 2024 l-au susținut pe Nicușor Dan pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, pe care l-a câștigat cu 44% din voturi.

INTERVIURILE HotNews.ro