Sari direct la conținut

VIDEO „O improvizație”. Cum arată baza sportivă în care se antrenează David Popovici

HotNews.ro
VIDEO „O improvizație”. Cum arată baza sportivă în care se antrenează David Popovici
Sportivul român David Popovici sărbătorește după ce a câștigat finala la 200 de metri liber masculin la Jocurile Olimpice de vară din 2024, luni, 29 iulie 2024, la Nanterre, Franța. Sursa foto: Martin Meissner / AP / Profimedia : Matthias Schrader / AP / Profimedia

David Popovici a obținut rezultate fabuloase la Jocurile Olimpice de la Paris: aurul la 200 de metri liber și bronzul la 100 de metri. Jurnaliștii Europa Liberă România au publicat imagini de la baza sportivă din București în care înotătorul român se antrenează, care este în dezacord total cu performanțele campionului.

După proba care i-a adus bronzul olimpic lui Popovici, jurnaliștii de la Europa Liberă România au publicat imagini dezolante cu baza sportivă „Lia Manoliu” – deșeuri aruncate în jurul bazinului, buruieni și tencuială căzută.

Bazinul de interior este închis de șase ani, iar sportivii și copiii se antrenează în bazinul din exterior, care pe timp de iarnă este acoperit de un balon cu un „aer de foarte proastă calitate”.

Camelia Potec, președinta Federației de Înot, recunoaște și ea problemele de la complexul din București și admite că nu oferă „condiții ca în alte țări”.

Europa Liberă România a contactat-o și pe Elisabeta Lipă pentru a o întreba de ce nu se renovează baza „Lia Manoliu”, construită la finalul anilor ’60. Răspunsul președintei ANS a fost scurt: „Nu e timpul, nici momentul acestei întrebări”.

INTERVIURILE HotNews.ro