Sari direct la conținut

VIDEO O persoană a aruncat o grenadă în plină stradă în Franța / Două persoane au fost rănite

HotNews.ro
O persoana a aruncat o grenada in plina strada in Franta / Doua persoane au fost ranite, Foto: Poitout Florian/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia
O persoana a aruncat o grenada in plina strada in Franta / Doua persoane au fost ranite, Foto: Poitout Florian/ABACA/Shuttersto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Două persoane au fost rănite joi seară în Aubervilliers, Seine-Saint-Denis, după ce o persoană a aruncat o grenadă în stradă, relatează vineri AFP, citând Parchetul și surse din poliție.

Explozia, care a avut loc în jurul orei locale 20.30, a lovit un bărbat de 40 de ani care mergea pe o bicicletă. Explozia i-a smuls brațul și avea răni importante pe față, însă viața lui nu era în pericol, a declarat o primă sursă din poliție.

Procurorul Bobigny Eric Mathais a spus că o altă persoană prezentă pe stradă în momentul atacului, o femeie de 51 de ani, „suferă de o fractură de deget”.

Potrivit unei alte surse din poliție, două persoane neidentificate au ajuns cu un scuter la un colț de stradă, într-un cartier situat în apropierea primăriei acestei localități din nordul Parisului.

Unul dintre pasageri a aruncat grenada înainte de a fugi cu acest scuter, conform informațiilor unei alte surse din cadrul poliției.

Potrivit Parchetului, „a fost folosită o grenadă defensivă iugoslavă de tip M52”.

„Pe lângă cele două victime rănite, explozia a provocat pagube” unor vehicule parcate în apropiere și fațadei și în interiorul unui restaurant.

A fost deschisă o anchetă pentru tentativă de omor și deținere a unei arme de categoria A.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro