Sari direct la conținut

VIDEO Podul peste Dunăre de la Brăila, iluminat în culorile drapelului României

HotNews.ro
Podul peste Dunăre de la Brăila, Foto: Inquam Photos / George Calin
Podul peste Dunăre de la Brăila, Foto: Inquam Photos / George Calin

Podul peste Dunăre de la Brăila va fi iluminat și în culorile drapelului național, a scris pe pagina de Facebook, Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Acesta spune că pe lângă iluminarea clasică a podului, seara, într-un anumit interval de timp, podul va fi luminat în culorile drapelului României. Aceste culori vor fi folosite și în zilele importante și simbolice pentru România, precum Ziua Națională, Ziua Drapelului, Ziua Eroilor, Ziua Pietonilor.

„Având în vedere că cele 3 variante de iluminat arhitectural pentru Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea, prezentate săptămâna trecută, nu s-au diferențiat decisiv în preferințele exprimate de dumneavoastră, dar și că tehnologia existentă astăzi permite o abordare integrată, voi propune companiei de drumuri să realizeze o variantă integrată de iluminat, care ar putea fi folosită după cum urmează: iluminarea clasică și statică a podului (varianta 1) să fie folosită permanent, iluminarea podului în culorile drapelului național (varianta 2) într-un anumit interval de timp în fiecare seară, iluminarea podului în culorile drapelului național (variantele 2 și 3) în zilele importante și simbolice ale României”, a anunțat Scrioșteanu pe pagina de Facebook.

Această variantă integrată de iluminat va parcurge etapele de aprobare și avizare, în așa fel încât să primeze siguranța circulației rutiere a tuturor participanților la trafic, a anunțat secretarul de stat.

Întrucât Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați – Tulcea nu a fost proiectat cu sistem de iluminat arhitectural, ci doar cu sistem de iluminat public care permite desfășurarea circulație rutiere în condiții de siguranță, Ministerul Transporturilor va realiza un proiect care să permită și iluminarea arhitecturală a podului, a anunțat Scrioșteanu săptămâna trecută.

Podul de la Brăila, al treilea pod suspendat ca dimensiune din țările UE / Fără taxă în primii 5 ani

Podul de la Brăila, deschis la începutul acestei luni, este un pod suspendat de aproape 2 kilometri lungime – al treilea pod suspendat ca dimensiune din țările UE, după lungimea deschiderii principale și care a fost asemănat cu mult mai celebrul pod „Golden Gate” din San Francisco. Podul a costat aproape 700 de milioane de euro.

Podul este unul exclusiv pentru traficul rutier, iar pietonii și bicicliștii nu au acces pe pod.

Podul este proiectat să aibă o durată de viață de 120 de ani, iar în primii 5 ani nu se va plăti taxă de trecere.

„Este de așteptat ca, prin deschiderea acestui pod, durata deplasării să se reducă cu aproximativ 50 de minute și să fie deservite zilnic aproximativ 11 400 de vehicule fizice. Se vor produce astfel beneficii foarte mari pentru mobilitatea forței de muncă, turism și schimburile comerciale și se vor consolida legăturile regiunii cu restul țării”, transmite Comisia Europeană.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro