Sari direct la conținut

VIDEO Predică într-o biserică din Moscova care amintește de ISIS. Rușii sunt îndemnați să moară pe front „ca să ajungă în ceruri”

HotNews.ro
VIDEO Predică într-o biserică din Moscova care amintește de ISIS. Rușii sunt îndemnați să moară pe front „ca să ajungă în ceruri”
Preotul din Moscova Valery Soskovets. FOTO: Screenshot via Youtube

Un preot cunoscut din regiunea Moscova a publicat pe propriul canal de Youtube un video în care ține o predică în fața enoriașilor. El îi îndeamnă pe ruși să meargă la război cu un discurs care poate fi comparat cu cel din cazul teroriștilor ISIS. Aceștia erau trimiși la moarte cu promisiunea unei vieți mai bune în ceruri. 

Pentru preotul Valery Soskovets din regiunea Moscova, războiul este o parte inevitabilă a vieții unui creștin. În discuțiile cu enoriașii săi, prelatul spune că „orice bebeluș botezat este destinat participării la război”.

Prezentăm mai jos traducerea integrală a discursului preotului:

„Biserica Sfântă ne învață astăzi cum trebuie să luptăm și să învingem în cel mai important război, în care fiecare creștin, încă dintr-o vârstă fragedă, când abia a fost adus pentru botez, este deja destinat să participe. 

Acest război nu se poate încheia cu un acord de pace, pentru o anumită perioadă, sau cu un compromis: vom ceda în ceva și ei ne vor lăsa în pace – nu. 

Războiul este cel mai important lucru, nu pentru anumite dorințe pământești sau achiziții, care sunt temporare. Acest război este pentru a ajunge în ceruri sau, în cazul înfrângerii, la mila diavolului.

A muri este inevitabil, așa că, dacă tot trebuie să murim, mai bine să murim pentru Hristos. Este mult mai bine decât să muriți de cancer, într-un spital, în scutece; este mult mai bine să muriți pentru Hristos. Scutul credinței va respinge toate săgețile celui rău”, a declarat preotul.

Patriarhia Moscovei numește „sacru” războiul din Ucraina

La sfârșitul lunii martie, pe site-ul Patriarhiei Moscovei a fost publicat așa-numitul decret al Consiliului Mondial al Poporului Rus, o organizație publică prezidată de Patriarhul Kirill al Moscovei și al întregii Rusii – care numește războiul din Ucraina „sacru” și susține că „întregul teritoriu al Ucrainei moderne ar trebui inclus în zona de influență exclusivă a Rusiei”. 

Mai mult, patriarhul Kiril este cunoscut prin declarațiile sale în susținerea războiului din Ucraina. În septembrie 2022, acesta a declarat că moartea în timpul războiului din Ucraina “spală păcatele”. 

Pe data de 20 august, Rada Supremă de la Kiev a adoptat o lege care interzice activitățile Bisericii Ortodoxe Ruse din Ucraina și ale organizațiilor religioase asociate cu aceasta ca fiind nucleu de influență rusă și complice la invazia pe scară largă a Moscovei în Ucraina.

INTERVIURILE HotNews.ro