Sari direct la conținut

VIDEO Presupusul autor al atacului din Moscova în care au fost răniți un ofițer rus și soția sa a fost prins în Turcia

HotNews.ro
Masina Toyota Land Cruiser care a explodat ranindu-i pe ofițerus rus și pe soția sa la Moscova / FOTO: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia
Masina Toyota Land Cruiser care a explodat ranindu-i pe ofițerus rus și pe soția sa la Moscova / FOTO: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Presupusul autor al atacului care i-a rănit miercuri pe ofițerul de informații rus și pe soția sa, la Moscova, a fost prins ulterior în Turcia, relatează Reuters. 

Un vehicul Toyota Land Cruiser a explodat miercuri dimineață lângă o clădire rezidențială de pe strada Sinyavinskaya, în nordul Moscovei, rănind un ofițer al agenției ruse de informații, Andrei Torgashov, și pe soția sa.

Alexander Bortnikov, șeful Serviciului Federal de Securitate (FSB), a declarat pentru canalul canalul de Telegram SHOT că suspectul a fugit în Turcia și că FSB lucrează pentru extrădarea individului.

Ulterior, miercuri, ministrul turc de interne Ali Yerlikaya a declarat într-o postare pe X că un cetățean rus suspectat că a condus atacul a fost arestat la Bodrum, sosind de la Moscova cu avionul.

Potrivit lui Yerlikaya, care a publicat un videoclip al arestării, presupusul atacator se numește Evgheni Serebriakov, despre care se spunea că a sosit de la Moscova la aeroportul Bodrum la ora locală 9:40 a.m.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Interne al Rusiei, Irina Volk, a declarat miercuri că două persoane au fost rănite într-o explozie într-o parcare din partea de nord a Moscovei. Potrivit acesteia, explozia a fost provocată de un dispozitiv exploziv plasat sub un vehicul.

„Răniții au fost duși cu ambulanța la o unitate medicală”, a spus Volk într-un comunicat. 

Imaginile publicate de presa rusă au arătat explozia unei mașini Toyota Land Cruiser la scurt timp după ce ofițerul și o femeie neidentificată au urcat în vehicul.

Kommersant, unul dintre cele mai importante ziare din Rusia, a spus că bărbatul rănit a lucrat la Direcția Principală a Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, denumită GRU.

Baza, care are surse în serviciile de securitate din Rusia, a spus de asemenea că bărbatul rănit era un ofițer GRU.

Agenția de presă de stat TASS a declarat că un ofițer și soția sa au fost răniți în explozie. Picioarele bărbatului au fost zdrobite de explozie, potrivit TASS. Alte cinci mașini au fost avariate în urma exploziei, a spus agenția.

Reuters nu a putut verifica în mod independent rapoartele.

INTERVIURILE HotNews.ro