Sari direct la conținut

VIDEO Prim-ministrul Indiei îi spune în față lui Vladimir Putin la Kremlin că moartea unor copii este „foarte dureroasă”

HotNews.ro
VIDEO Prim-ministrul Indiei îi spune în față lui Vladimir Putin la Kremlin că moartea unor copii este „foarte dureroasă”
Narendra Modi a fost primit de Vladimir Putin la Kremlin în cadrul vizitei oficiale pe care premierul Indiei a efectuat-o în Rusia, FOTO: Alexander Nemenov / AP / Profimedia

Premierul indian Narendra Modi i-a spus în față lui Vladimir Putin, care l-a primit marți la Kremlin, că moartea unor copii nevinovați este „foarte dureroasă”, comentarii venite la o zi după ce o rachetă a lovit cel mai mare spital pediatric din Ucraina, relatează Reuters.

Liderul indian a făcut comentariul în timpul întrevederii care a fost transmisă în direct de televiziunile rusești.

Ucraina afirmă că a recuperat fragmente ale unei rachete de croazieră Kh-101, despre care susține că a lovit luni spitalul de copii „Okhmatdyt” din Kiev în cadrul unui val de atacuri aeriene lansate luni de forțele Rusiei, soldat cu 41 de morți, inclusiv copii, în mai multe regiuni ale țării.

Armata rusă a declarat luni după-amiaza că nu atacă ținte civile și a susținut, la fel ca în alte situații, că racheta care a lovit spitalul a fost de fapt una de interceptare, lansată de sistemele de apărare antiaeriană ale Ucrainei.

Însă prima anchetă independentă desfășurată de ONU la fața locului și pe baza înregistrărilor video cu momentul în care racheta lovește spitalul a concluzionat că aceasta provine cel mai probabil de la un atac direct al forțelor armate ruse, și nu este o rachetă de interceptare.

Întâlnire la Kremlin: Modi menționează moartea copiilor, Putin amintește de parteneriatul strategic

Modi i-a spus marți lui Putin că moartea unor copii nevinovați în război, conflict sau într-un atentat terorist este „foarte dureroasă”, potrivit unei traduceri făcute de agenția Reuters pentru discuția lor televizată.

El a spus de asemenea că o soluție la războiul din Ucraina „nu poate fi găsită pe câmpul de luptă” și că „trebuie să găsim pacea prin discuții”.

Putin, care a vorbit înaintea lui Modi, a declarat că între Rusia și India există un parteneriat strategic special și i-a mulțumit liderului indian pentru eforturile sale de a găsi o soluție pașnică pentru războiul din Ucraina.

El l-a primit pe Modi la Kremlin pentru discuții privind adâncirea relațiilor bilaterale la o zi după ce Statele Unite și-au exprimat îngrijorările privind legăturile dintre New Delhi și Moscova.

„Relațiile noastre au caracterul unui parteneriat strategic deosebit de privilegiat”, a răspuns Vladimir Putin.

Agenția Reuters amintește că India a devenit un partener tot mai important pentru Rusia după ce Occidentul și partenerii săi au impus sancțiuni împotriva economiei ruse din cauza declanșării războiului din Ucraina și că țara de pe subcontinentul indian și-a majorat puternic importurile de petrol rusesc, primit la preț de discount.

India este considerată de asemenea una din țările care au ajutat Rusia să evite sancțiunile occidentale privind exporturile sale de țiței supus sancțiunilor.

Urmărește ultimele evoluții din a 867-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

INTERVIURILE HotNews.ro