Sari direct la conținut

VIDEO ​Rareş Bogdan: Florin Cîțu a avut "o retragere absolut elegantă" / Visez ca în 2024 PNL să înglobeze integral dreapta românească

HotNews.ro
VIDEO ​Rareş Bogdan: Florin Cîțu a avut "o retragere absolut elegantă" / Visez ca în 2024 PNL să înglobeze integral dreapta românească

Prim-vicepreşedintele liberal Rareş Bogdan a susținut că îşi doreşte ca, în anul 2024, Partidul Naţional Liberal să înglobeze „integral” dreapta românească, din care să facă parte inclusiv cei plecaţi „pentru moment” din partid.

  • „Eu visez ca în 2024 PNL să înglobeze integral dreapta românească, inclusiv pe cei plecaţi pentru moment din PNL: deputaţi, senatori. Pentru mine ar fi extrem de important ca în acel an, cu patru rânduri de alegeri, să pornim în forţă întreaga dreaptă românească, sub sceptrul liberal. Ar fi un lucru frumos, ar fi un lucru ce ţine de familia liberală, care ne-ar realiza o şi mai mare unitate şi o şansă de a ne bate cu adevărat în anul dificil care ne aşteaptă în 2024”, a susținut Rareș Bogdan, duminică, la Consiliul Naţional al PNL.

El a spus că Florin Cîţu, care şi-a dat demisia din funcţia de lider al PNL, a avut „o retragere absolut elegantă”, menţionând că un nou „festival al democraţiei ar fi creat mari probleme”.

Ne-a ajuns un festival al democraţiei, nu mai vrem

  • „Am fost speriat în ultimele săptămâni şi în ultimele zile că am putea să asistăm din nou la un festival al democraţiei care să ne pună cu totul pe spate.
  • Mă bucur că fostul preşedinte de acum al PNL a luat o decizie înţeleaptă, o decizie elegantă şi a ales o retragere absolut elegantă şi nu am intrat într-un nou festival al democraţiei care ne-ar fi creat mari probleme.
  • Ne-a ajuns un festival al democraţiei. Nu mai vrem. Vrem construcţie şi în niciun caz scandal”, a afirmat eurodeputatul, citat e Agerpres.

Adresându-se aleşilor locali al PNL, Rareş Bogdan a subliniat că va susţine implementarea programului Anghel Saligny:

  • „Va promitem că presiunea numărul unu din partea conducerii PNL, a Guvernului, va fi ca Anghel Saligny să intre pentru dvs., pentru comunităţile dvs., în pâine. Pentru că este vital pentru anul 2024 şi şi mai vital, pentru ca România să evolueze şi în zona rurală şi să nu ţinem România ruptă în două: între urbanul mare şi zona rurală.
  • Ne cerem scuze şi vă promitem că lucrurile se urgentează”, a arătat liderul liberal.

Florin Cîțu și-a anunțat sâmbătă demisia de la șefia PNL la doar șase luni de la instalarea în funcția de președinte al partidului, în contextul în care liderii partidului care l-au susținut au cerut acum schimbarea sa din funcție și organizarea rapidă a unui nou congres al PNL.

După ce l-au debarcat pe Florin Cîțu de la conducerea PNL, la doar 6 luni de când l-au ales, liberalii s-au reunit, duminică, în Consiliul Naţional al partidului, pentru a pune la punct congresul la care trebuie să își instaleze un nou președinte, cel mai probabil Nicolae Ciucă.

Congresul extraordinar al PNL, pentru alegerea unui nou preşedinte, ar urma să aibă loc în 10 aprilie, iar moţiunile vor putea fi depuse până în 6 aprilie, a anunţat Gheorghe Flutur, pe care conducerea PNL l-a desemnat duminică președinte interimar al PNL.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro