Sari direct la conținut

VIDEO „România anesteziată”. Tudor Chirilă spune că românii privesc resemnați în timp ce sunt expuși la batjocura campaniei electorale

HotNews.ro
Tudor Chirila, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Tudor Chirila, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tudor Chirilă susține că românii sunt resemnați în timp ce PNL că mimează lupta împotriva PSD pentru a mai câștiga niște voturi. „România este anesteziată”, pentru că „nu mai este zguduită de nimic”.

„Deprimat de momentul prezent, de context, de faptul că suportăm din ce în ce mai resemnați țara în care trăim. Ai vrea să mai spui că România mai e zguduită de vreo știre, dar România nu mai este zguduită de nimic. România este anesteziată și ne uităm la asta zilnic. Suntem expuși la această batjocură care se numește campania electorală prezidențială, la batjocura care se joacă sub ochii unor oameni care înțeleg și ai unora care nu înțeleg. Încep cu jocul ăsta cu Ciucă și Ciolacu care rup coaliția, dar sunt la guvernare. Adică PNL rupe coaliția, dar e la guvernare încercând să mai câștige niște voturi de la cei care sunt anti-PSD. Este această mizerie în care de fiecare dată joacă teatrul prost al rupturii pentru ca după aia să mai adune niște voturi și să își dea mâna în subteranele puterii. Ca să ciordească și să trăiască din taxele pe care le plătesc fraierii, că fraierii plătesc taxe și șmecherii le fură”, spune Turdor Chirilă. 

Chirilă abordează și subiectul respingerii candidaturii Dianei Șoșoacă la prezidențiale de către CCR, spunând că ea, care susține narativul rusesc, este „bătută cu armele rusești

„Avem această situație în care un candidat la președinție, extremist, un candidat care alimentează o retorică a lui Putin… Aici e paradoxul că această doamnă, Diana Șoșoacă, care susține narativul rusesc și filosofia anti europeană, este bătută cu armele rusești, de felul în care o instituție a statului este aservită unui scop și un act nedemocratic se întoarce împotriva unui om cu o retorică nedemocratică. Nu știu dacă îl realizează doamna în beția de putere care probabil o caracterizează”, mai spune artistul. 

Totodată, cântărețul a mai spus că „e greu să te gândești că poate să facă jocuri de putere machiavelice de unul singur” „un analfebetuț, un băiat care s-a chinuit să ia Bacalaureatul”

„El săracul are probleme structurale ale gramaticii române”.

Amintim că Nicolae Ciucă a anunțat luni seară, tot prin intermediul unui mesaj video, că rupe coaliția cu PSD, acuzând partidul condus de Marcel Ciolacu că are „în ADN-ul său abuzul de putere”.

El a motivat că PNL va rămâne totuși în guvern, „pentru a împiedica abuzurile PSD”.

Decizia lui Ciucă a fost anunțată pe Facebook și motivată prin hotărârea Curții Constituționale, care a scos-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru alegerile prezidențiale.

INTERVIURILE HotNews.ro