Sari direct la conținut

VIDEO Rusia publică „imagini eroice” cu cazacii trimiși în Ucraina după ce ucrainenii au eliminat un comandant al lor

HotNews.ro
Soldati cazaci trimisi in Ucraina, Foto: Captura video
Soldati cazaci trimisi in Ucraina, Foto: Captura video

Forțele armate ale Rusiei au publicat imagini video cu soldații cazaci care luptă în Ucraina după ce săptămâna trecută forțele ucrainene au reușit să elimine un comandant al lor.

Imaginile publicate inițial pe Telegram au fost redistribuite pe Twitter de analistul militar Rob Lee de la Foreign Policy Research Institute, acesta notând că este vorba de un detașament al cazacilor din zona Izium, un oraș aflat în regiunea Harkiv.

Izium s-a aflat pe una dintre principalele direcții de atac ale noii ofensive rusești în estul Ucrainei pe care Moscova a lansat-o în data de 18 aprilie.

La jumătatea lunii mai forțele armate ucrainene au lansat un contraatac în zona Izium, sperându-se că un succes aici ar putea compromite operațiunile rusești din Donbas.

Deși nu este clar când au fost filmate, imaginile video publicate luni de soldații cazaci arată mai multe vehicule ucrainene distruse sau capturate, inclusiv tancuri T-64BV și un tanc rusesc T-80BVM.

Cum au ironizat ucrainenii eliminarea comandantului cazac

Imaginile publicate de Rusia vin după ce săptămâna trecută ucrainenii au anunțat că au eliminat un ataman, numele tradițional al comandanților cazaci, al forțelor trimise să lupte în Ucraina.

Anunțul a fost făcut de Anatoli Stefan, un ofițer al armatei ucrainene care anterior a anunțat și eliminarea unor alți comandanți ruși precum locotenent-colonelul Viaceslav Savinov, ofițer de stat major și comandant al unui serviciu de recunoaștere artilerie, sau colonelul Alexei Șarov, comandantul celei de-a 810-a Brigade de Gărzi a armatei ruse.

„Atamanul cazacilor din districtul Novo-Pokrovskii și-a părăsit calul și nevasta și a plecat să caute aventură, dar s-a rătăcit și s-a întors deja corect spre casă”, a notat ofițerul ucrainean pe canalul său de Telegram, ironizând din nou faptul că numeroși soldați ruși capturați în primele zile ale războiului au declarat că nu li s-a spus unde sunt trimiși.

Stepan și-a încheiat postarea cu mesajul tradițional „Slavă Națiunii și moarte dușmanilor!”.

Presa rusă a scris că atamanul ucis a fost Alexandr Kalnițki, adjunct al șefului de Stat Major al detașamentului de cazaci din Kuban.

Urmărește ultimele evoluții din a 98-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro