Sari direct la conținut

VIDEO Şantierul unui pod peste Mureş, finanţat prin PNDL, năpădit de buruieni la cinci ani de la licitaţia pentru atribuirea contractului

HotNews.ro
VIDEO Şantierul unui pod peste Mureş, finanţat prin PNDL, năpădit de buruieni la cinci ani de la licitaţia pentru atribuirea contractului

Locul în care trebuia construit un pod peste râul Mureş, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi care fi trebuit să facă legătura între localităţile Blandiana şi Şibot din judeţul Alba, este năpădit de buruieni, la cinci ani de la alocarea fondurilor şi organizarea unei prime licitaţii. În aceste condiţii, şoferii din zonă care vor să ajungă spre Alba Iulia sau spre Cugir sunt nevoiţi să ocolească mai mulţi kilometri, scrie Ziarul Unirea.

Şantierul unui pod peste râul Mureş care fi trebuit să facă legătura între localităţile Blandiana şi Şibot din judeţul Alba este o ruină, la cinci ani de la prima licitaţie pentru realizarea construcţiei, scriu jurnaliştii de la Ziarul Unirea.

Din pod au fost realizate rampele şi grinzile, după care construcţia a fost abandonată.

https://ziarulunirea.ro/video-la-5-ani-de-la-inceperea-lucrarilor-visul-unui-pod-peste-raul-mures-intre-blandiana-si-sibot-napadit-de-buruieni-de-un-metru-inaltime-900541

Prima licitaţie a podului peste râul Mureş dintre Acmariu (Blandiana) şi Balomir (Şibot) a avut loc în anul 2019, proiectul fiind finanţat prin PNDL, având o valoare estimată la vremea respectivă de 8,29 milioane lei, cu TVA inclus.

Informaţiile obţinute de jurnaliştii locali arată că lucrările la pod s-au blocat din lipsa banilor, pentru că nu au fost reactualizate valorile din contract. Contractul cu vechiul constructor a fost anulat, a fost reautorizat podul și ar urma să fie făcută o nouă licitație pentru un alt constructor.

Podul ar uşura viaţa celor care fac naveta la Cugir, Sebeş, Alba Iulia şi care sunt nevoiţi să ocolească kilometri buni, pierzând zilnici câteva ore, mai scrie Ziarul Unirea.

INTERVIURILE HotNews.ro