Sari direct la conținut

VIDEO Se lucrează pe tot sectorul Bacău – Pașcani de pe A7 / Când ar putea fi terminat, potrivit ministrului Grindeanu

HotNews.ro
VIDEO Se lucrează pe tot sectorul Bacău – Pașcani de pe A7 / Când ar putea fi terminat, potrivit ministrului Grindeanu
Autostrada „Moldovei” A7 / Sursă: HotNews/ro / Victor Cozmei

Se lucrează, „în condiții de iarnă”, pe toate cele trei loturi ale sectorului Bacău – Pașcani ale Autostrăzii A7, potrivit ministrului transporturilor, Sorin Grindeanu, care a postat pe rețelele de socializare și imagini cu lucrările.

„Antreprenorul român este mobilizat în șantier și execută lucrări de decopertare, fasonare armături, săpături debleu și aprovizionare cu materiale”, a scris Grindeanu pe Facebook, făcând referire la UMB.

Potrivit ministrului transporturilor, stadiile fizice pe cele trei șantiere sunt cuprinse între 23% și 27%.

  • Lotul 1 (30,3 km), între Săucești și Trifești- stadiu fiz: 27%;
  • Lotul 2 (18,99 km), între Trifești și Gherăeşti- stadiu fizic: 23%;
  • Lotul 3 (28,09 km), între Mircești și Pașcani- stadiu fizic: 26,7%.

„Pe traseul acestui sector de autostradă, în lungime totală de 77,38 km, se vor construi inclusiv 9 noduri rutiere, 22 de poduri și 2 pasaje. Valoarea cumulată a contractelor finanțate prin PNRR este de 4,68 miliarde lei (fără TVA)”, a adăugat el.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, „în funcție de ritmul de lucru și de mobilizarea din șantiere este posibil ca lucrările să fie finalizate la sfârșitul acestui an sau cel mai târziu în primăvara anului viitor (2026).”

Circulaţia rutieră pe lotul 3 al Autostrăzii A7 Buzău-Focşani, între Râmnicu Sărat şi Mândreşti-Munteni, a fost deschisă pe 20 decembrie, evoluție care i-a luat prin surprindere și pe experți.

Din A7 au fost dați în trafic, în 2020, cei 16 km care servesc drept variantă ocolitoare a Bacăului. La finalul lunii noiembrie 2024, au fost deschiși alți 42 de km – cei 31 de km de pe Lotul 2 Buzău – Focșani și alți 11 km de pe Lotul 4. 

Autostrada „Moldovei” A7 este o șosea de mare viteză, acum în lucru pe o distanță de circa 280 de kilometri, din totalul de 440 km Ploiești – Siret. Se lucrează de la intersecția cu A3 de lângă Ploiești și până la Pașcani. 

I se mai spune și „coloana vertebrală” a infrastructurii rutiere pentru Moldova pentru că străbate regiunea de la Nord la Sud, legând-o cu Muntenia și urmând să preia tot traficul greu și de tranzit de pe DN2 (E85), unul dintre cele mai aglomerate și periculoase drumuri naționale din țară. 

INTERVIURILE HotNews.ro