Sari direct la conținut

VIDEO Sediul BEC de la Romexpo, inundat cu o zi înaintea alegerilor

HotNews.ro
Inundatie la sediul BEC, Foto: Hotnews
Inundatie la sediul BEC, Foto: Hotnews

Sediul Biroului Electoral Central de la Romexpo a fost inundat în urma furtunii ce a avut loc în Capitală, sâmbătă după amiaza. E a doua oară când se întâmplă, după ce, în aprilie 2024, au fost distruse mai multe liste de semnături.

Sediul BEC a fost inundat cu o zi înainte de alegeri în urma ploii care a căzut peste București sâmbătă, 8 iunie 2024.

E a doua inundație de la noul sediu BEC. Pe 17 aprilie 2024, mai multe liste de semnături au fost distruse. Informația apare într-un proces între partidul lui Florin Călinescu și BEC.

Biroul Electoral Central este organismul suprem al alegerilor. „Poate să asigure interpretarea unitară a legislației, dă interpretări ale chestiunilor care nu sunt clare, este instituția care poate să ia orice decizii care țin de organizarea alegerilor, rezolvă plângeri și contestații care țin de birourile electorale locale”, spunea expertul Septimius Pârvu pentru Snoop.

Evenimentul are loc la 3 zile după investigația site-ului Snoop despre locație. Sediul BEC a fost mutat din centru la Romexpo în ciuda opoziției angajaților.

S-a întâmplat la final de 2023, în urma unei înțelegeri din care au făcut parte foști mari PSD-iști, precum Toni Greblă (șeful autorității Electorale Permanente) și Șerban Mihăilescu. Ultimul, consilier al președintelui Camerei de Comerț, acționar la Romexpo.

Mai multe note interne din Autoritatea Electorală Permanentă, consultate de Snoop, au dezvăluit mecanismul și presiunile utilizate pentru a forța închirierea unui nou sediu cu 138.498 lei pe lună.

Vezi și ancheta Snoop.ro:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro