Sari direct la conținut

VIDEO Sute de persoane au așteptat trenul în soare, în 31 de grade, în gară la Costinești. Ce spune CFR

HotNews.ro
Tren CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Tren CFR Calatori, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Sute de persoane, majoritatea tineri care au participat la festivalul „Beach, Please!”, au așteptat luni trenul în soare, pe cod roșu de caniculă, în gara Costinești Tabără, întrucât nu există copertină şi niciun loc cu umbră în staţia de cale ferată de pe litoral. CFR își cere scuze pentru situație și menționează că halta Costinești se află în proces de modernizare, conform News.ro.

Reprezentanții CFR „transmitem scuze întregului grup de călători” și menționează că atât halta Costinești Tabără, cât și gara din Neptun, au intrat într-un proces de finalizare, contractele fiind semnate din luna mai a acestui an.

„Regretăm situaţia semnalată de dumneavoastră şi transmitem scuze întregului grup de călători, care este nevoit, în această perioadă cu temperaturi ridicate, să aştepte sosirea trenului în aer liber, pe un peron fără copertină. După cum am informat în luna mai a acestui an, atât halta Costineşti Tabără, dar şi Neptun, au intrat în programul de modernizare, contractele fiind semnate în data de 15 mai a acestui an. Ambele obiective feroviare au, din acest an, finanţare asigurată, pentru modernizare, din fonduri nerambursabile prin Programul Transporturi”, transmite CFR, luni, citat de News.ro.

Compania precizează că lucrările sunt realizate de o asociere de firme româneşti, care are ca termen de implementare a contractului de 12 luni, dintre care 4 luni pentru elaborarea proiectului tehnic şi 8 luni pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor.

Cele mai multe dintre persoanele care așteaptă trenul din Costinești au participat până duminică noapte la festivalul Beach, Please!.

INTERVIURILE HotNews.ro