Sari direct la conținut

VIDEO „Total inacceptabil”. O barcă a poliției spaniole pare să lovească o ambarcațiune în care se aflau patru persoane

HotNews.ro
VIDEO „Total inacceptabil”. O barcă a poliției spaniole pare să lovească o ambarcațiune în care se aflau patru persoane
O barcă a poliției spaniole pare să lovească o altă ambarcațiune mai mică, civilă. Foto: captură de ecran X

Activiștii pentru drepturile omului din Maroc și Spania au cerut autorităților spaniole să lanseze o anchetă după ce a apărut un videoclip în care se observă o barcă a poliției spaniole care pare că, pentru scurt timp, trece peste o ambarcațiune mai mică, care transporta oameni spre coasta Spaniei, scrie The Guardian

Incidentul a avut loc duminică, iar nava peste care pare că trece poliția spaniolă transporta patru persoane. 

În videoclip se observă că barca de patrulare a poliției spaniole trece deasupra vârfului ambarcațiunii mai mici, civile. În urma impactului, cel puțin o persoană se vede cum cade din barcă.

Reprezentanții Poliției au spus că nimeni nu a fost rănit și au adăugat că cei de pe barca mai mică au încercat să intre neregulamentar în Spania.

Mai multe ONG-uri au cerut poliției să deschidă o investigație pentru a se stabili cum a fost posibil incidentul. 

Și politicienii de stânga din Spania au cerut ministrului de Interne, Fernando Grande-Marlaska, să își îndrepte atenția asupra incidentului. 

„Ceea ce am văzut în Melilla este o rușine și total inacceptabil”, a declarat marți reporterilor Aina Vidal, purtătorul de cuvânt al alianței de stânga din Spania. 

O sursă din Cadrul Ministerului de Interne din Spania a declarat că instituția nu are de gând să deschidă o anchetă în acest caz, scrie Europa Press. 

INTERVIURILE HotNews.ro