Sari direct la conținut

VIDEO Trump arată pe hartă un traseu fals al uraganului Dorian, într-o aparentă încercare de a-și valida un mesaj pe Twitter

HotNews.ro
Trump si traseul urganului Dorian, Foto: Captura video
Trump si traseul urganului Dorian, Foto: Captura video

Preşedintele american Donald Trump a prezentat, miercuri, o hartă pe care este proiectat traseul uraganului Dorian care pare să fie modificată cu markerul pentru a include și statul Alabama în culoarul așteptat al furtunii, relatează Reuters.

Într-un video publicat, miercuri, de Casa Albă, Trump arată spre o hartă cu previziuni meteorologice de pe 29 august, care indică statele care ar putea fi lovite de uraganul Dorian. Pe hartă apare și o curbă ce pare trasă cu markerul, astfel încât să indice că Dorian s-ar putea îndrepta dinspre Florida spre Alabama.

”Urma să lovească nu numai Florida, ci și Georgia, ar fi putut, se îndrepta spre Golf (n. red. – Golful Mexic). Asta se anticipa iniţial”, a susţinut preşedintele în timp ce ţinea în faţa reporterilor harta din 29 august pe care se făcuseră schimbări evidente.

Serviciul Meteorologic Naţional nu a furnizat nicio hartă sau prognoză conform cărora Dorian va lovi Alabama sau că s-ar îndrepta spre Golful Mexic.

Întrebat de presă de ce a fost modificată harta, Trump a replicat: „Nu ştiu. Nu ştiu. Nu ştiu”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro