Sari direct la conținut

VIDEO Trupele de asalt aeropurtate ucrainene au pătruns într-o nouă zonă din Rusia, anunță armata Kievului. „A doua operațiune de succes”

HotNews.ro
VIDEO Trupele de asalt aeropurtate ucrainene au pătruns într-o nouă zonă din Rusia, anunță armata Kievului. „A doua operațiune de succes”
Nouă operațiune a armatei ucrainene în Federația Rusă. Sursă foto: Captură video

Anunțul a fost făcut de Forțele de asalt aerian ale Forțelor Armate ale Ucrainei, care au publicat și imagini din timpul operațiunii, conform Ukrainska Pravda.

„Unitățile Brigăzii 95 separate de asalt aeropurtat a Forțelor Armate ale Ucrainei au străpuns una dintre secțiunile frontierei ruse.

Aceasta este a doua operațiune reușită de străpungere a frontierei ruse de la începutul operațiunii pe teritoriul regiunii Kursk din Federația Rusă”, a anuțat Direcția de comunicații a Comandamentului Forțelor de asalt aerian din cadrul armatei de la Kiev.

Oficialii militari ucraineni au publicat și imagini din această nouă operațiune în care susțin că au spart apărarea rusească, intrarea trupelor de asalt aeropurtate pe teritoriul inamic și primele lupte din zona de frontieră, unde forțele Kievului au „dezmembrat” o fortăreață rusească.

Armata ucraineană nu a precizat locația unde trupele sale au pătruns pe teritoriul Federației Ruse.

Ucraina a lansat pe 6 august cel mai mare atac străin asupra Rusiei de după cel de-al Doilea Război Mondial după ce a străpuns granița în regiunea Kursk, susținută de roiuri de drone și arme grele, inclusiv arme de fabricație occidentală.

Ofensiva Ucrainei din regiunea Kursk din Rusia a ucis cel puţin 31 de civili şi a rănit 256 până la 5 septembrie, a anunţat luni ministerul rus de Externe, informează Reuters.

Rusia a declarat că 131.000 de civili au părăsit cele mai periculoase zone din regiunea Kursk.

INTERVIURILE HotNews.ro