Sari direct la conținut

VIDEO Un bărbat a distrus o sculptură Ai Weiwei la deschiderea unei expoziţii de artă în Italia

HotNews.ro
VIDEO Un bărbat a distrus o sculptură Ai Weiwei la deschiderea unei expoziţii de artă în Italia
Sculptură a artistului chinez Ai Weiwei, distrusă. Foto: Instagram @aiww

Un bărbat a distrus o sculptură a artistului şi activistului chinez Ai Weiwei, vineri, în timpul deschiderii expoziţiei sale la Palazzo Fava din oraşul italian Bologna, a declarat un purtător de cuvânt al expoziţiei, potrivit Reuters și News.ro.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere – postate pe contul de Instagram al lui Ai Weiwei – au arătat un bărbat împingând energic sculptura, rupând-o şi ţinând apoi o bucată din ea deasupra capului.

Sculptura vizată a fost marele „Cub de porţelan” albastru şi alb al artistului, a declarat purtătorul de cuvânt.

Curatorul expoziţiei, Arturo Galansino, a declarat că făptaşul era cunoscut în lumea artei.

„Din păcate, îl cunosc pe autorul acestui gest necugetat dintr-o serie de episoade deranjante şi dăunătoare de-a lungul anilor, care au implicat diverse expoziţii şi instituţii din Florenţa”, a declarat Galansino.

Poliţia din Bologna a declarat presei locale că un bărbat ceh în vârstă de 57 de ani a fost arestat după ce a fost oprit de paza muzeului.

Purtătorul de cuvânt a declarat că expoziţia de artă, intitulată „Cine sunt eu?”, s-a deschis sâmbătă în mod normal şi că opera va fi înlocuită cu un print în mărime naturală al cubului. Expoziţia urmează este deschisă până la 4 mai.

„Ai Weiwei s-a îngrijorat să nu fie cineva rănit şi apoi a cerut ca resturile operei să fie acoperite şi puse deoparte”, a spus el.

Nu se ştie cum a intrat bărbatul în clădire în timpul evenimentului pe bază de invitaţie de vineri.

INTERVIURILE HotNews.ro