Sari direct la conținut

VIDEO Un bărbat a vandalizat tabloul „Mona Lisa” cu o prăjitură cu cremă / Mesajul bizar transmis de făptaș

HotNews.ro
Mona Lisa expusa la Muzeul Luvru din Paris, Foto: Vincent Isore / Zuma Press / Profimedia Images
Mona Lisa expusa la Muzeul Luvru din Paris, Foto: Vincent Isore / Zuma Press / Profimedia Images

„Mona Lisa”, probabil cel mai cunoscut tablou din lume, expus la Muzeul Luvru din Paris, nu a pierdut nimic din zâmbetul legendar al protagonistei sale după ce a fost vandalizat cu o prăjitură cu cremă duminică, relatează AFP și Agerpres.

Din fericire, faimosul tablou nu a avut de suferit, întrucât este plasat în spatele unui geam blindat, potrivit mai multor mesaje și înregistrări video publicate pe reţelele de socializare.

Fotografiile distribuite online arată geamul de protecţie al „Giocondei” murdărit cu cremă, în timp ce era curăţat de un bărbat care părea să fie unul dintre paznicii muzeului parizian.

Un utilizator al reţelei Twitter, care afirmă că a fost prezent în momentul incidentului, a dezvăluit că autorul actului de vandalism era un bărbat deghizat într-o femeie vârstnică şi care purta o perucă. El s-a ridicat dintr-un scaun cu rotile pentru a lovi cu palmele geamul de protecţie şi a aruncat apoi asupra acestuia o prăjitură cu cremă.

Acelaşi internaut – @lukeXC2002 – a publicat şi o înregistrare video ce îl arată pe bărbatul în cauză stând în picioare lângă scaunul cu rotile, înainte de a fi escortat spre ieşire de un grup de agenţi de securitate.

„Există oameni care sunt pe cale să distrugă Terra (…) Toţi artiştii, gândiţi-vă la Terra! De aceea am făcut asta. Gândiţi-vă la planeta noastră!”, a declarat în limba franceză autorul actului de vandalism, care era îmbrăcat în alb, purta perucă şi o şapcă.

Nicio fotografie şi nicio înregistrare video nu au surprins incidentul în sine.

Mona Lisa, ținta unui act de vandalism și în urmă cu 13 ani

Nu este pentru prima dată când celebrul tablou pictat de Leonardo da Vinci este victima unui act de vandalism. În august 2009, o vizitatoare rusă a fost reţinută după ce a aruncat o ceaşcă de ceai, care era goală, în direcţia „Giocondei”.

Reprezentanţii muzeului parizian au declarat atunci că ceaşca de ceai s-a spart la contactul cu geamul blindat şi că acesta din urmă a fost doar foarte puţin zgâriat. În decembrie 1956, un turist bolivian a aruncat o piatră spre „Mona Lisa”, provocându-i o zgârietură la nivelul cotului de la mâna stângă.

După acel incident, celebra pictură a fost plasată în spatele unei vitrine din sticlă securizată.

Citește și:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro