Sari direct la conținut

VIDEO Un deputat grec, sancționat după ce a lovit un angajat al aeroportului din Atena cu telefonul în cap

HotNews.ro
VIDEO Un deputat grec, sancționat după ce a lovit un angajat al aeroportului din Atena cu telefonul în cap
Lefteris Avgenakis (dreapta) a fost ministru al Agriculturii Monika Skolimowska / DPA / Profimedia

Un deputat al partidului de centru-dreapta Noua Democraţie (ND), la putere în Grecia, Lefteris Avgenakis, a fost exclus miercuri din grupul său parlamentar după ce a atacat un angajat pe aeroportul din Atena, potrivit unor imagini video devenite virale, a anunţat agenţia de presă ANA, transmite Agerpres.

Anterior, premierul Kyriakos Mitsotakis a cerut excluderea lui Avgenakis, care a deţinut funcţia de ministru al agriculturii până în iunie, din grupul său parlamentar. Astfel, numărul de locuri ale majorităţii conservatoare este acum de 157 din totalul de 300 în Parlamentul unicameral grec, potrivit ANA.

O înregistrare video, devenită virală pe reţelele sociale, îl arată pe deputatul grec smulgând telefonul mobil al unui angajat pe aeroportul internaţional din Atena şi agresându-l fizic.

Federaţia sindicatelor angajaţilor aeroporturilor a transmis că fostul ministru „a lovit un membru al personalului în cap cu telefonul său mobil”, iar acesta „a căzut inconştient la ghişeul de check-in”.

Avgenakis „nu s-a prezentat la timp pentru a se îmbarca” în zborul său spre insula Creta vinerea trecută şi s-a dus la ghişeul de check-in pentru a se plânge, strigând să fie lăsat să se îmbarce, potrivit aceleiaşi surse.

Lefteris Avgenakis şi-a cerut scuze miercuri pe reţeaua X „pentru tensiunile şi neplăcerile cauzate recent pe aeroportul din Atena în timp ce încerca să se îmbarce” într-un avion.

El a dat asigurări că a avut doar o „tensiune verbală cu un angajat al companiei care nu l-a lăsat să se îmbarce pe motiv că îmbarcarea s-a încheiat”.

„Angajatul a refuzat în mod repetat să-mi permită să-i contactez superiorul”, „ceea ce m-a determinat să încerc să-i iau telefonul din mână pentru a vorbi eu însumi cu el”, a scris el pe X.

În urma incidentului, parchetul a deschis o anchetă, a relatat ANA.

INTERVIURILE HotNews.ro