Sari direct la conținut

VIDEO USR renunță la moțiunea de cenzură. Lasconi: Am închis acest subiect / De ce spune că nu acceptă semnăturile de la AUR

HotNews.ro
VIDEO USR renunță la moțiunea de cenzură. Lasconi: Am închis acest subiect / De ce spune că nu acceptă semnăturile de la AUR
Elena Lasconi Inquam Photos / Octav Ganea

USR a închis subiectul moțiunii de cenzură pe care anunța că o depune și nu acceptă semnăturile de la partidul lui George Simion întrucât „nu dorește să guverneze cu pro-rușii”, a declarat marți Elena Lasconi.

Întrebată de o jurnalistă de ce nu acceptă semnăturile pe care partidul lui George Simion a declarat că i le oferă încă de săptămâna trecută, Lasconi a spus că a „închis acest subiect”.

„Am închis acest subiect. Niciodată guvernare cu pro-rușii. Avem un război la graniță și vedem cum Rusia se infiltrează și în mai multe formațiuni politice și nu e vorba doar de AUR”, a declarat, scurt, lidera USR.

Aceeași jurnalistă a revenit la întrebare și a spus că acceptarea semnăturilor de la AUR nu înseamnă că implică o guvernare alături de ei. În replică, Elena Lasconi a răspuns: „Nu contează. Dacă vor să voteze, pot vota. Nu așteptăm semnăturile lor, asta înseamnă că deja vrem să colabărăm cu ei”.

„Liberalii sunt mincinoși”

Tot în conferința de presă susținută marți, președinta USR a spus că îl aștepta „pe domnul Ciucă să vină cu semnăturile”.

„Liberalii sunt mincinoși. Mi-au demonstrat asta, nu sunt serioși. Dacă doreau să facă ceva, puteau să vină cu semnăturile, îl așteptam pe domnul Ciucă cu asta. Am tot auzit declarații făcute la televizor că PNL a vorbit cu USR și nu m-a contactat nimeni. V-am spus, îmi doresc un guvern de dreapta, dar îmi doresc cu niște lideri puternici și care să aibă treaba cu partea asta de dreapta, de liberali. În momentul de față, nu cred nimic în ce zice PNL”, a mai spus Lasconi.

Reamintim că Elena Lasconi a anunțat în 8 octombrie că USR lucrează la un text de moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu, cerându-i lui Nicolae Ciucă să aibă curaj și să semneze moțiunea, în contextul în care liderul PNL anunțase cu o zi înainte că rupe coaliția de guvernare cu PSD.

INTERVIURILE HotNews.ro