Sari direct la conținut

VIDEO Viorica Dăncilă, despre „cea mai mare greșeală” din mandatul ei de premier: Am acordat încredere unui om care din prima zi a încercat să dărâme guvernul

HotNews.ro
VIDEO Viorica Dăncilă, despre „cea mai mare greșeală” din mandatul ei de premier: Am acordat încredere unui om care din prima zi a încercat să dărâme guvernul
Viorica Dăncilă / Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă spune că numirea lui Marcel Ciolacu în funcția de președinte al Camerei Deputaților a fost „cea mai mare greșeală” pe care a făcut-o în mandatul său de prim-ministru.

Întrebată de Denise Rifai, în emisiunea „În Opoziție” de pe canalul de YouTube Gândul, care a fost cea mai mare greșeală pe care a făcut-o în mandatul ei de premier al României, Viorica Dăncilă a spus că a „acordat încredere unui om care, din prima zi, a încercat să dărâme guvernul și să ocupe postul de președinte al partidului” – Marcel Ciolacu.

„Faptul că am acordat încredere unui om care, din prima zi, a încercat să dărâme guvernul și să ocupe postul de președinte. Mă refer la Marcel Ciolacu. Eu l-am numit președinte al Camerei Deputaților. Din prima zi în care l-am numit, obiectivul a fost să vină și să ocupe fotoliul de președinte al PSD”, a răspuns Dăncilă, în emisiunea difuzată marți seară. Ciolacu a fost ales președinte de plenul Camerei Deputaților.

Răspunsul Vioricăi Dăncilă poate fi ascultat de la minutul 09:15.

Fostul premier în perioada 2018-2019 a mai susținut că și-a dat seama că Marcel Ciolacu va vrea să o înlocuiască pe ea la șefia PSD atunci când a aflat despre „întâlnirile pe care le avea cu anumiți reprezentanți din teritoriu, lideri în funcție astăzi”.

Viorica Dăncilă crede că premierul Ciolacu „a răspuns la dorința lui Iohannis de a avea guvernul meu”, ea vorbind despre „relația foarte bună” pe care actualul lider al PSD o avea cu președintele Klaus Iohannis în perioada în care a fost numit în funcția de președinte al Camerei Deputaților, în mai 2019.

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă s-a alăturat, în urmă cu două săptămâni, Partidului Naţional Conservator Român (PNCR) condus de europarlamentarul Cristian Terheş. Într-o conferință de presă susținută atunci, Dăncilă a spus, vorbind despre ea la persoana a treia, că nu a trădat PSD și că ea a fost trădată de „oameni aflaţi azi la conducerea partidului”.

Viorica Dăncilă, fost președinte al PSD, a fost demisă din funcția de premier în octombrie 2019, când Guvernul condus de ea a căzut prin moțiune de cenzură. 

INTERVIURILE HotNews.ro