Sari direct la conținut

VIDEO Viral: Șofer cu permisul suspendat, prins la volan în timpul unei audieri în instanță pe Zoom / Reacția judecătorului

HotNews.ro
Cazul s-a viralizat pe retelele de socializare, Foto: Captura video
Cazul s-a viralizat pe retelele de socializare, Foto: Captura video

Deși avea permisul suspendat, un bărbat din statul american Michigan a intrat pe Zoom într-o audiere în instanță de la volanul mașinii sale, situație care l-a uluit inclusiv pe judecătorul de caz, relatează NBC News.

Audierea a avut loc la jumătatea lunii mai, când Corey Harris, în vârstă de 44 de ani, trebuia să compară în fața instanței pentru a răspunde unor acuzații legate de arestarea sa în Pittsfield Township, o localitate aflată în apropierea orașului Ann Arbour din Michigan. Harris fusese eliberat pe cauțiune după arestare.

Însă bărbatul nu s-a prezentat în persoană la audiere, alegând să participe la aceasta de la distanță printr-un apel video pe Zoom, în timp ce avocata sa era în instanță.

Imediat după ce Harris s-a alăturat audierii pe Zoom, judecătorul Cedric Simpson l-a întrebat dacă este la volan.

„De fapt, chiar acum mă opresc la cabinetul medicului meu, dați-mi doar o secundă. Parchez acum”, a răspuns el, după cum arată înregistrarea video publicată ulterior de instanță.

Deși audierea a avut loc în urmă cu două săptămâni, subiectul a fost preluat abia acum de presa americană, după ce înregistrarea video s-a viralizat pe rețelele de socializare.

Șoferul fără permis l-a uimit pe judecătorul de caz

În timp ce Harris continuă să conducă, judecătorul poate fi auzit spunând „Wow”. „Deci poate nu înțeleg ceva. Acesta este [un caz] de condus cu permisul suspendat… iar el tocmai conducea și nu a avut permis?”, a întrebat apoi uluit judecătorul în instanță.

Avocata a confirmat, spunându-i lui Simpson că tocmai a demonstrat instanței că este la volan, deși are permisul suspendat. CBS News amintește de asemenea că Michigan este unul dintre statele americane care au legi ce interzic folosirea telefoanelor mobile și a altor dispozitive electronice la volan.

„Nici măcar nu înțeleg de ce ar face așa ceva”, a mai spus judecătorul Simpson. „Așadar, eliberarea pe cauțiune a inculpatului este revocată în acest subiect. Inculpatul trebuie să se prezinte la închisoarea din Washtenaw County până astăzi la ora 18:00”, a continuat el.

Judecătorul i-a spus bărbatului că dacă nu se va prezenta la închisoare va emite un mandat de arestare pe numele său, fără posibilitatea eliberării pe cauțiune.

Potrivit CBS News, bărbatul a fost eliberat din detenție două zile mai târziu, urmând să compară din nou în fața instanței pe 5 iunie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro